Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ConstratGroup καινοτομεί με το ARGUS panoptes

Τo ARGUS panoptes είναι το πρώτο «ευφυές» συντονιστικό κέντρο απομακρυσμένης διαχείρισης υποδομών για όλο τον κύκλο του νερού, από την παραγωγή και την επεξεργασία ως την διάθεση, την διανομή και την κατανάλωση. 

Η ConstratGroup, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της έξυπνης διαχείρισης δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, όμβριων υδάτων & αποχέτευσης, με το σύστημα ARGUS panoptes επενδύει στο μέλλον και κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα για την Ολιστική Διαχείριση Συστημάτων Υποδομής για Δήμους και Δ.Ε.Υ.Α.

Τo ARGUS panoptes είναι το πρώτο «ευφυές» συντονιστικό κέντρο απομακρυσμένης διαχείρισης υποδομών για όλο τον κύκλο του νερού, από την παραγωγή και την επεξεργασία ως την διάθεση, την διανομή και την κατανάλωση. 

Αποτελεί την απόλυτη λύση-κλειδί για ΔΗΜΟΥΣ και Δ.Ε.Υ.Α., εξασφαλίζοντας άμεση εποπτεία και έλεγχο όλων των συστημάτων υποδομής με έμφαση σε πρώτη φάση στον τομέα του νερού (ύδρευση – αποχέτευση).

Τρόπος λειτουργίας 

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο (data center), τηρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, εξειδικευμένοι μηχανικοί συλλέγουν εξ αποστάσεως, ψηφιακά δεδομένα, από τις κατά τόπους μονάδες που διασυνδέονται με όργανα ελέγχου ή και απευθείας μέσω ΙοΤ αισθητήρων, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο.  

Τι προσφέρει

Το σύστημα panoptes που αποτελεί την καρδιά του ARGUS, παρέχει:

  • Συνεχή παρακολούθηση, καταγραφή και επίβλεψη σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, κλπ. 
  • Καταγραφή, Αποθήκευση, Απεικόνιση και Διαχείριση των δεδομένων που συλλέγονται στο ARGUS data center.
  • Συγκέντρωση στοιχείων για την προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού, δημιουργία προτάσεων για την βέλτιστη απόδοση των υπό επίβλεψη συστημάτων.
  • Μείωση Μη Ανταποδοτικού Νερού (Non-Revenue Water), έλεγχο αποθεμάτων και ποιοτικών χαρακτηριστικών λειτουργίας των συστημάτων υποδομής, εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Άμεση ανταπόκριση σε αιτήματα και προβλήματα που διαπιστώνονται στις εγκαταστάσεις παραγωγής, επεξεργασίας, διάθεσης και διανομής ύδατος κάθε Περιφέρειας, Δήμου, Δ.Ε.Υ.Α.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις