Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NBG PAY: Στο πλευρό της νεανικής καινοτομίας, στηρίζοντας την Pop2See

Η χορηγία στην ομάδα ρομποτικής Pop2See ήταν άλλη μία ευκαιρία για την NBG Pay να αναδείξει την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Με το βλέμμα στραμμένο στους νέους ανθρώπους που επιχειρούν, δημιουργούν, καινοτομούν, η NBG Pay στηρίζει διαχρονικά κάθε καινοτόμα ιδέα που ανοίγει δρόμους και δίνει λύσεις σε υπαρκτά καθημερινά προβλήματα, ιδιαιτέρως όταν συμβάλλει στην ομαλή ένταξη ομάδων στην κοινωνία.

Η χορηγία στην ομάδα ρομποτικής Pop2See ήταν άλλη μία ευκαιρία για την NBG Pay να αναδείξει και να στηρίξει την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Η ομάδα Pop2See αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ανθρώπων με απώλεια όρασης και η υποστήριξη από την NBG Pay αφορούσε τη συμμετοχή της ομάδας στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Hult Prize 2023.

Ο διαγωνισμός, που έλαβε χώρα τον Ιούνιο στη Λισαβόνα, κινήθηκε φέτος στη θεματική “Redesigning Fashion” και αποτέλεσε το ιδανικό όχημα για την ομάδα Pop2See να παρουσιάσει την καινοτόμα πρόταση που αφορά την πλοήγηση ατόμων με αναπηρία όρασης στα καταστήματα, χρησιμοποιώντας κυρίως την τεχνητή νοημοσύνη ως μέσο πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους.

Η ομάδα Pop2See, η οποία αποτελεί μέρος του διεθνούς προγράμματος WomenEntrepreneurs4Good, κέρδισε με την παρουσίασή της τις εντυπώσεις, τόσο των κριτών όσο και των άλλων διαγωνιζομένων και προκρίθηκε στις 10 καλύτερες ομάδες (από συνολικά 800 ομάδες). Θα παρουσιάσει τις λύσεις της στο Women’s Forum που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στο Παρίσι.

Υπερήφανη για τη στήριξη της Pop2See, η NBG Pay κάλυψε μέρος των εξόδων διαμονής και μετακίνησης της ομάδας και της συνεργάτιδάς τους με ολική απώλεια όρασης η οποία τους συνόδευσε στον διαγωνισμό.

Η NBG Pay ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα Pop2See και υποσχέθηκε να στηρίζει διαχρονικά καινοτόμες και πρωτοπόρες ενέργειες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις