Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon: Απέλυσε άλλους 180 εργαζόμενους στο τμήμα παιχνιδιών

Συνολικά τον τελευταίο χρόνο έχει απολύσει περισσότερα από 27.000 άτομα, ευθυγραμμισμένη με το κύμα απολύσεων που επικρατεί στη βιομηχανία παιχνιδιών.

Η Amazon μπαίνει στο χορό των απολύσεων που έχει πάρει τη μορφή ντόμινο στην βιομηχανία gaming. Ο τεχνολογικός κολοσσός απέλυσε 180 άτομα από το gaming τμήμα της, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των στόχων της.

Η εταιρεία κλείνει το κανάλι Crown στο Twitch, βάζει λουκέτο στην πρωτοβουλία Game Growth, μέσα από την οποία καλούσε τους δημιουργούς παιχνιδιών να προωθήσουν τους τίτλους τους στην αγορά. Το Game Growth στρέφει το ενδιαφέρον του στα δωρεάν παιχνίδια που προσφέρει μέσω του Prime Gaming.

Πρόκειται για τη δεύτερη περικοπή στο Amazon Game τμήμα της εταιρείας σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είχε απολύσει άλλα 100 άτομα τον Απρίλιο. Παρά το γεγονός ότι τα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών αυτό δεν μπόρεσε να περιορίσει τις μειώσεις προσωπικού.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters, είχε προχωρήσει σε περικοπή θέσεων εργασίας στο τμήμα streaming μουσικής και podcast και παράλληλα απολύθηκαν εργαζόμενοι και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού People Experience and Technology.

Συνολικά τον τελευταίο χρόνο έχει απολύσει περισσότερα από 27.000 άτομα, ευθυγραμμισμένη με το κύμα απολύσεων που επικρατεί στη βιομηχανία παιχνιδιών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις