Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Google Bard μόλις έγινε πολύ πιο «έξυπνο»!

Το chatbot του αμερικανικού κολοσσού μπορεί πλέον να απαντάει σε ερωτήσεις για βίντεο στο Youtube

Πριν από λίγο καιρό, η Google είχε ενισχύσει το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της, το Bard, με διάφορα extensions, ενώ παράλληλα το είχε συνδέσει και με προϊόντα και υπηρεσίες της όπως το Youtube.

Πλέον, το Bard μπορεί να κατανοήσει το περιεχόμενο των βίντεο. Η Google ανακοίνωσε χτες ότι «το Bard έχει κάνει το πρώτο βήμα προς την κατανόηση των βίντεο του Youtube». Αυτή η εξέλιξη εμπλουτίζει τρομερά της δυνατότητες του «για να μπορείτε να έχετε πλουσιότερες συζητήσεις».

Για παράδειγμα, κατά την αναζήτηση μιας συνταγής, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το Bard να παρακολουθήσει διάφορα σχετικά βίντεο και να τους πει σε ποια από αυτά χρησιμοποιείται ένα συγκεκριμένο συστατικό, όπως ένας συγκεκριμένος αριθμός αυγών.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο εβδομάδες αφότου το YouTube άρχισε να πειραματίζεται με νέες δυνατότητες δημιουργίας AI, συμπεριλαμβανομένου ενός εργαλείου συνομιλίας τεχνητής νοημοσύνης που απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο του YouTube μαζί με τη νέα δυνατότητα που συνοψίζει θέματα στα σχόλια του βίντεο. Οι απαντήσεις του εργαλείου συνομιλίας δημιουργούνται από μεγάλα γλωσσικά μοντέλα που αξιοποιούν πληροφορίες τόσο από το YouTube όσο και από τον ιστό.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η δεν είναι η μόνη λειτουργία AI που σχετίζεται με βίντεο που δοκιμάζει η Google, ενώ οι νέες δυνατότητες του Bard είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις