Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

 H Ansys Hellas στις καλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Great Place to Work Hellas

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023, η Ansys έλαβε δύο ακόμη διακρίσεις στην Ευρώπη. Το Best Workplaces in Europe αναγνώρισε την εξαιρετική ικανοποίηση των εργαζομένων και την αξιοπιστία της εταιρείας, ενώ συμπεριλήφθηκε στη λίστα Newsweek Top 100 Most Loved Workplaces του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ανάδειξή της ως έναν από τους δέκα καλύτερους χώρους εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Ansys Hellas, καθώς συμπεριλήφθηκε στη λίστα “Best Workplaces in Technology 2023“, σε συνέχεια της συμμετοχής της στην ετήσια έρευνα εργασιακού περιβάλλοντος Trust Index και της Πιστοποίησης της από τον οργανισμό Great Place to Work Hellas.

Η διάκριση αυτή βασίζεται στην ανώνυμη και εμπιστευτική αξιολόγηση την οποία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι κι αφορά το βαθμό στον οποίο η εταιρεία τους έχει οικοδομήσει ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον για όλους. Συγκεκριμένα, η κατάταξη των εταιρειών προκύπτει από την αξιολόγηση των εργαζομένων (Trust Index score) στην έρευνα του Great Place to Work σε συνάρτηση με τη μεθοδολογία “For All”. Για τη δημιουργία της λίστας Best Workplaces in Technology, το Great Place To Work Hellas ανέλυσε τις απαντήσεις στην έρευνα εργασιακού κλίματος Trust Index, 8500 περίπου εργαζομένων, από 45 Great Place To Work-Certified εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023, η Ansys έλαβε δύο ακόμη διακρίσεις στην Ευρώπη. Το Best Workplaces in Europe αναγνώρισε την εξαιρετική ικανοποίηση των εργαζομένων και την αξιοπιστία της εταιρείας, ενώ συμπεριλήφθηκε στη λίστα Newsweek Top 100 Most Loved Workplaces του Ηνωμένου Βασιλείου.

H Ansys είναι παγκόσμιος ηγέτης σε Παραγωγή Λογισμικού Ψηφιακών Προσομοιώσεων. Ήρθε στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2019 κι έκτοτε βρίσκεται σε πορεία συνεχούς ανάπτυξης, απασχολώντας ήδη 120 εργαζομένους. Υπερδιπλασιάζοντας τα στελέχη της μέσα στα 2 τελευταία χρόνια κι ανοίγοντας θέσεις εργασίας ευρέως φάσματος ειδικοτήτων, νέων για την ελληνική πραγματικότητα, η Ansys συμβάλλει έμπρακτα στην απορρόφηση νέων αποφοίτων καθώς και στον επαναπατρισμό ταλέντου. Συγκεκριμένα για το έτος 2023, το 20% των νέων προσλήψεων αφορά άτομα που επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από χρόνια καριέρας στο εξωτερικό.

“H ποικιλομορφία μας ενισχύει την επιτυχία της Ansys, αναγνωρίζοντας τα δυνατά χαρακτηριστικά των εργαζομένων μας και αξιοποιώντας κατάλληλα τις δυνατότητες τους. Είμαστε ευτυχείς που σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο , το 23% του επιστημονικού μας προσωπικού αφορά γυναίκες. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο του ποσοστού αποφοίτων από πανεπιστημιακές σχολές μηχανικών καθώς κι από το αντίστοιχο των εταιρειών στον κλάδο της τεχνολογίας”, αναφέρει ο κ. Χαράλαμπος Μπακολιάς, Γενικός Διευθυντής της Ansys Hellas.

“Στην εταιρική μας κουλτούρα οι εργαζόμενοι αισθάνονται ελεύθεροι και έχουν τα εφόδια που χρειάζονται για να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε μέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 93% των ερωτηθέντων μας πιστεύει ότι η Ansys Hellas αποτελεί ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον! Οι καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις, διέπονται από μια κοινή αίσθηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού. Δεν είναι απλά λόγια, είναι μια πραγματικότητα ενσωματωμένη στην κουλτούρα μας”, αναφέρει η κ. Κατερίνα Μαντικού, Senior HR Generalist της Ansys Hellas.

Η Ansys Hellas προάγει μια ολιστική προσέγγιση στην ευημερία και ευεξία των εργαζομένων της, γι’ αυτό και έχει αναπτύξει προγράμματα που στόχο έχουν να καλύψουν τις ανάγκες τους ανεξάρτητα από τη φάση του κύκλου ζωής στην οποία βρίσκονται.

Παράλληλα, υποστηρίζει ενεργά τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων της. Προς αυτό το σκοπό προσφέρει, μεταξύ άλλων, διάφορα διαδραστικά προγράμματα ηγεσίας, συμπερίληψης, mentoring, συνεχούς feedback και τεχνικής εκπαίδευσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις