Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ΕΧΑ Infrastructure επεκτείνει το δίκτυό της στην Κρήτη

Νωρίτερα αυτό το μήνα ή EXA ανακοίνωσε ότι επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα λειτουργώντας πλέον στο data center Balkan Gate της Lancom.

Η ΕΧΑ Infrastructure, η μεγαλύτερη ειδική πλατφόρμα ψηφιακών υποδομών που συνδέει την Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε την επέκταση του δικτύου της στη Μεσόγειο, συνδέοντας την Κρήτη με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας δεύτερης εναλλακτικής υποθαλάσσιας διαδρομής στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων στρατηγικών επενδύσεων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των πελατών της.

Η ΕΧΑ θα προσθέσει 550 χιλιόμετρα ενός νέου συστήματος DWDM σε δύο διαδρομές σκοτεινής ίνας με τερματισμό τα Χανιά της Κρήτης. Αυτές οι νέες επεκτάσεις ενισχύουν περαιτέρω το αποτύπωμά του δικτύου της ΕΧΑ συνδέοντας τα Χανιά τόσο με την Αθήνα όσο και με την Πρέβεζα, που αποτελούν τρεις αναδυόμενους κόμβους συνδεσιμότητας προσφέροντας πρόσθετες επιλογές ποικιλομορφίας δρομολόγησης.

Η πρόταση αξίας της EXA ενισχύεται περαιτέρω καθώς ηγείται των επενδύσεων του κλάδου και της ποικιλομορφίας συνδεσιμότητας ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη κίνηση στο διαδίκτυο από τα νέα διεθνή υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα – συμπεριλαμβανομένων 11 νέων υποθαλάσσιων καλωδίων που ανακοινώθηκε ότι θα φτάσουν στο νησί της Κρήτης.

Η ζήτηση για αξιόπιστη υψηλής χωρητικότητας συνδεσιμότητα οδηγείται από την ανάπτυξη νέων υποθαλάσσιων καλωδίων που φτάνουν στην Κρήτη τα οποία θα συνδέσουν την Ευρώπη με τις αναπτυσσόμενες περιοχές της Ασίας του Ειρηνικού και της Αφρικής. Επιπλέον, μία σειρά από εταιρείες data center έχουν ανακοινώσει πώς θα αναπτυχθούν στο νησί, γεγονός που θα καταστήσει την Κρήτη σημείο ουδέτερης διασύνδεσης για υποθαλάσσια καλώδια.“, δήλωσε ο Steve Roberts, Vice President of Network Investments της EXA Infrastructure. ” Η EXA είναι στρατηγικά τοποθετημένη ώστε να κατακτήσει μερίδιο από αυτή την ανάπτυξη αντιμετωπίζοντας τις κλιμακούμενες προκλήσεις των υφιστάμενων δικτύων και αξιοποιώντας την επιτυχία του Trans Adriatic Express και του Ionian Cable. Αναμένουμε ότι η επένδυση αυτή όχι μόνο θα ενισχύσει την Περιφερειακή μας παρουσία αλλά και θα καθιερώσει την EXA ως τον κορυφαίο παίκτη στην παροχή αξιόπιστων και αποτελεσματικών λύσεων συνδεσιμότητας στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό τοπίο.”

Η Κρήτη προσφέρει ξεχωριστές επιλογές δρομολόγησης, που επιτρέπουν στην κίνηση των πελατών ώστε να συνδέονται απρόσκοπτα στην Ιταλία χωρίς να χρειάζεται να προσγειωθούν στην Αθήνα. Η Κρήτη γίνεται γρήγορα η νοτιότερη εναλλακτική πύλη εισόδου στην Ευρώπη προσφέροντας ποικιλία σε σχέση με το Παλέρμο και τη Μασσαλία.

Η EXA παραμένει προσηλωμένη στην προώθηση της ψηφιακής συνδεσιμότητας και αυτή η επέκταση αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για την επίτευξη αυτής της αποστολής. Η απευθείας σύνδεση του δικτύου με την Αθήνα θα είναι έτοιμη το πρώτο τρίμηνο του 2014 ενώ η δεύτερη φάση αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του τρίτου τριμήνου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ή EXA ανακοίνωσε ότι επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα λειτουργώντας πλέον στο data center Balkan Gate της Lancom. H στρατηγική της συνεργασία αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας και των υπηρεσιών υποδομής καθιερώνοντας την Ελλάδα ως κρίσιμο σύνδεσμο στις ανταλλαγές διαδικτύου στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις