Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BayWa r.e.: Συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και συνεχίζει να επενδύει στην ενεργειακή μετάβαση

Ενισχύει διαρκώς την παρουσία της στη χώρα, έχοντας επενδύσει στη δημιουργία τριών θυγατρικών, των BayWa r.e. Services, BayWa r.e. Projects και BayWa r.e. Solar Trade, οι οποίες καλύπτουν αντίστοιχα τις δραστηριότητες της υποστήριξης και ανάπτυξης έργων ΑΠΕ, καθώς και της διανομής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού.

Η BayWa r.e., παγκόσμια ηγέτιδα στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα. Η εταιρεία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πράσινης ενέργειας, έχοντας διασυνδέσει αθροιστικά πάνω από 5.5 GW εγκατεστημένης ισχύος στο δίκτυο, δείχνει σταθερά την εμπιστοσύνη της στη δυναμική της Ελλάδας, ώστε να αναδειχθεί ηγέτιδα στην ενεργειακή μετάβαση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ενισχύει διαρκώς την παρουσία της στη χώρα, έχοντας επενδύσει στη δημιουργία τριών θυγατρικών, των BayWa r.e. Services, BayWa r.e. Projects και BayWa r.e. Solar Trade, οι οποίες καλύπτουν αντίστοιχα τις δραστηριότητες της υποστήριξης και ανάπτυξης έργων ΑΠΕ, καθώς και της διανομής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού.

Οι τρεις θυγατρικές, συνδυάζοντας την ελληνική εμπειρία με τη διεθνή τεχνογνωσία του Ομίλου BayWa r.e., ο οποίος έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας.

Η BayWa r.e. Services υποστηρίζει τις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης περισσότερων από 700 έργων (φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, αιολικά πάρκα, αγροβολταϊκά, πλωτά φωτοβολταϊκά, PPAs) με πάνω από 1.500MWp σε 18 χώρες, ενώ η BayWa r.e. Projects επικεντρώνεται στη δημιουργία έργων ΑΠΕ, έχοντας αναπτύξει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα 17 φωτοβολταϊκά και αιολικά projects συνολικής ισχύος μεγαλύτερης των 1.3 GW. Η BayWa r.e. Solar Trade διανέμει ολοκληρωμένα συστήματα φωτοβολταϊκού εξοπλισμού σε εγκαταστάτες και τεχνικές εταιρείες για οικιακές εφαρμογές καθώς και για έργα εμπορικής και βιομηχανικής κλίμακας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων παρουσίας στην ελληνική αγορά, ο CEO της BayWa r.e., Matthias Taft, δήλωσε: «Η Ελλάδα κατέχει ξεχωριστή θέση στην οικογένεια της BayWa r.e. Κατά την τελευταία δεκαετία, βλέπουμε συνεχώς τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας να αναδειχθεί σε ηγέτιδα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η διαρκής ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ελλάδα, αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική της ελληνικής αγοράς, καθώς και την ετοιμότητά μας να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των φιλοδοξιών της για βιώσιμη ενέργεια».

H δεκαετής παρουσία στη χώρα γιορτάστηκε με μια εκδήλωση στις υπερσύγχρονες πράσινες εγκαταστάσεις στην Αθήνα με την συμμετοχή και των τριών θυγατρικών εταιρειών της BayWa r.e., κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναδρομή της εταιρικής πορείας όλα αυτά τα χρόνια και αναδείχθηκε το κοινό όραμα για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον.

Η επέτειος πέρα από ευκαιρία αναδρομής, ταυτόχρονα αποτελεί και εφαλτήριο της συνέχειας μίας πορείας που προμηνύεται δυναμική. Με όχημα την καινοτομία και την τεχνογνωσία της, η στρατηγική της BayWa r.e. για τα επόμενα χρόνια θεμελιώνεται στην εμπειρία της στην ελληνική αγορά, σκοπεύοντας να αποτελέσει στρατηγικό σύμμαχο στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων της χώρας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις