Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η γαλλική medtech startup i-Virtual εξασφαλίζει 3 εκατομμύρια ευρώ για τη μέτρηση ζωτικών σημείων μέσω βίντεο selfies

Η εταιρεία ανέπτυξε την πρώτη τεχνολογία πιστοποιημένη με CE ως ιατρική συσκευή για τη μέτρηση ζωτικών σημείων μέσω ενός απλού βίντεο selfie.

Η γαλλική medtech startup i-Virtual ανακοίνωσε τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησής της ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζοντας τη χρηματοδότηση της εταιρείας στα 6,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία ανέπτυξε την πρώτη τεχνολογία πιστοποιημένη με CE ως ιατρική συσκευή για τη μέτρηση ζωτικών σημείων μέσω ενός απλού βίντεο selfie. Αυτή είναι η πρώτη τεχνολογία ιατρικών συσκευών με πιστοποίηση CE, που χρησιμοποιεί ένα βίντεο selfie για τη μέτρηση ζωτικών σημείων για την τηλεϊατρική, την πρόληψη της υγείας και τη γενική ευημερία.

Η i-Virtual έχει πελάτες από 5 ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα της τηλεϊατρικής και αναπτύσσει συνεργασίες με αναγνωρισμένους παίκτες στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Στο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν οι Malakoff Humanis και CVC «MH Innov», ενώ η εταιρεία έχει τη συνεχή υποστήριξη των ιστορικών επενδυτών της, Elaia και UI Investissement.

Η εταιρεία έχει επίσης περισσότερους από εκατό Επιχειρηματικούς Αγγέλους συγκεντρώνοντας μέρος των κεφαλαίων της μέσω της πλατφόρμας crowdfunding TUDIGO. Υποστηρίζεται επίσης από την περιφέρεια Grand Est, η οποία, μέσω της Bpifrance, δείχνει και πάλι την υποστήριξή της παρέχοντας χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Grand Est – France 2030 regionalized».

Η εταιρεία στοχεύει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επιταχύνει την εμπορική της ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη και να ολοκληρώσει το έργο έρευνας και ανάπτυξης για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης με κάμερα, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για απομακρυσμένη ιατρική παρακολούθηση και πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις