Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όμιλος Printec: Γιορτάζει 35 χρόνια καινοτομίας και ανάπτυξης

Ο Όμιλος Printec έχει αναπτυχθεί ραγδαία, διαθέτοντας μια αφοσιωμένη ομάδα 900 εργαζομένων και γραφεία σε 15 αγορές, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως αυτόματες συναλλαγές και πληρωμές, λύσεις security, compliance και Digital onboarding, καθώς και ηλεκτρονικές υπογραφές για κάθε μορφή επιχείρησης. 

Ο Όμιλος Printec, κορυφαίος πάροχος στο χώρο των τεχνολογιών αυτοματοποίησης συναλλαγών, γιορτάζει τα 35 χρόνια λειτουργίας του, ένα σημαντικό ορόσημο στην πολυετή επιτυχημένη πορεία του. 

Ξεκινώντας από την Ελλάδα το 1988 και διαθέτοντας πλέον ισχυρή παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, στα 35 χρόνια λειτουργίας της, ο Όμιλος Printec έχει αναπτυχθεί ραγδαία, διαθέτοντας μια αφοσιωμένη ομάδα 900 εργαζομένων και γραφεία σε 15 αγορές, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως αυτόματες συναλλαγές και πληρωμές, λύσεις security, compliance και Digital onboarding, καθώς και ηλεκτρονικές υπογραφές για κάθε μορφή επιχείρησης. 

Πρωτοπόρος στον τομέα των σημείων πώλησης (POS), η Printec εγκατέστησε τα πρώτα συστήματα POS στην Ελλάδα, Κροατία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, ενώ ορόσημο για την εταιρεία αποτέλεσε η εγκατάσταση του πρώτου ATM στη Βουλγαρία το 1995 για την United Bulgarian Bank. Στα πιο σημαντικά επιτεύγματα της εταιρείας, συμπεριλαμβάνονται οι στρατηγικές συνεργασίες που έχει καλλιεργήσει με κάποιες από τις ηγέτιδες εταιρείες της βιομηχανίας, όπως είναι οι NCR, Verifone, FIS, Castles, Glory, Namirial και Worldline.

Με έδρα την Αθήνα, ο Όμιλος Printec διαθέτει παρουσία σε Αυστρία, Σλοβενία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία και Κύπρο, έχοντας προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του σε πολλές χώρες, ενώ φέτος για 3η φορά υλοποιεί εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας και ιδεών, ενισχύοντας τον διάλογο με κάθε εργαζόμενο και ομάδα.

Διατηρώντας στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού τους ανθρώπους και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Printec παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για καινοτομία, επεκτείνοντας το διεθνές αποτύπωμά της και διατηρώντας την ηγετική της θέση στον χώρο των λύσεων τεχνολογίας. Στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνονται οι επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, η ενίσχυση του χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της μέσω στρατηγικών συνεργατών, αλλά και μέσω πρωτοπόρων ιδιοπαραγώμενων λύσεων, καθώς και η επέκταση σε νέες αγορές με την ίδρυση γραφείων. 

Ο κ. Χάρης Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Ομίλου Printec δήλωσε σχετικά: «Το 1988, τέσσερις φίλοι και καλοί επαγγελματίες πληροφορικής αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια εταιρεία με κύριο σκοπό να προσφέρουμε επιτυχημένες παροχές στους πελάτες μας. Στο ξεκίνημα αυτό είχαμε όμως ένα όραμα, να είμαστε καινοτόμοι και να προσπαθούμε να εντοπίσουμε νέες ευκαιρίες. Έπειτα από 35 χρόνια, είμαστε περήφανοι που η δέσμευση της Printec για την προώθηση της καινοτομίας, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, την επένδυση στους ανθρώπους της και τη δημιουργία ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος παραμένει ακλόνητη.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις