Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iPhone 16: Τι θα κάνει το νέο Capture Button;

Μέσω του Capture Button η Apple έχει ως στόχο να κάνει πιο γρήγορη την εγγραφή βίντεο

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το τι θα περιλαμβάνει το νέο iPhone 16 που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Bloomberg, το iPhone 16 θα διαθέτει ακόμα ένα νέο κουμπί, το λεγόμενο Capture Button.

Πιο συγκεκριμένα, στα iPhone 15 η Apple έχει καταργήσει το slider για την σίγαση και το αντικατέστησε με το Action κουμπί που ο χρήστης μπορεί να το προσαρμόσει όπως εκείνος θέλει. Ο τεχνολογικός κολοσσός θα συνεχίσει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ως εκ τούτου, όλα τα iPhone 16, συμπεριλαμβανομένων τόσο των απλών όσο και των Pro μοντέλων, θα ενσωματώσουν τόσο το Action κουμπί, όσο και το νέο Capture κουμπί. Το συγκεκριμένο κουμπί θα σχετίζεται αποκλειστικά με την κάμερα και με τα βίντεο.

Στα μοντέλα iPhone 16 που θα κυκλοφορήσουν στην Αμερική ΗΠΑ, το Capture Button θα αντικαταστήσει την κεραία mmWave η οποία θα μεταφερθεί στην αριστερή πλευρά της συσκευής κάτω από τα κουμπιά έντασης ήχου και Action. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κεραία mmWave στα  μοντέλα που πωλούνται εκτός Αμερικής.

To Capture Button θα είναι ένα capacitive κουμπί το οποίο δε θα κάνει το γνωστό «κλικ», αλλά θα περιλαμβάνει έναν αισθητήρα δύναμης που θα μπορεί να ανιχνεύσει πόση πίεση ασκεί ο χρήστης.

Λογικό είναι η Apple θέλει να κάνει πιο γρήγορη την εγγραφή βίντεο και πιο προσιτή με τη νέα δυνατότητα των spatial βίντεο και τo επερχόμενο headset Vision Pro που θα αναπαράγει τα 3D spatial βίντεο που μπορούν να εγγραφούν με το iPhone.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις