Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Endeavor Greece: Αποχαιρετά το 2023 με μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για την Ελληνική Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα

Highlight αποτέλεσε η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του συνιδρυτή του μεγαλύτερου επενδυτικού fund της Ευρώπης, Index Ventures, κ. Neil Rimer, με τίτλο "Η Ελλάδα και ο Κόσμος το 2024," η οποία έριξε φως στη δυναμική του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ανέδειξε τις προοπτικές για το μέλλον.

 

Η Endeavor Greece ολοκλήρωσε δυναμικά το 2023 με την ετήσια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία φιλοξένησε πάνω από 300 εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της πολιτικής σκηνής, δημιουργώντας μια εμπειρία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στο επίκεντρο βρέθηκε η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του συνιδρυτή του μεγαλύτερου επενδυτικού fund της Ευρώπης, Index Ventures, κ. Neil Rimer, με τίτλο “Η Ελλάδα και ο Κόσμος το 2024,” η οποία έριξε φως στη δυναμική του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ανέδειξε τις προοπτικές για το μέλλον.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ερωτηθείς για την επιλογή του περιοδικού «Economist» να κατατάξει την Ελλάδα στην πρώτη θέση από πλευράς επιδόσεων για το 2023, ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι ο “Economist” μας κατέταξε ως την οικονομία με τις καλύτερες επιδόσεις, ως την αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, εξετάζοντας διάφορους δείκτες. Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική επιβεβαίωση της σημαντικής δουλειάς που έχουμε κάνει όσον αφορά στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και την τοποθέτησή της σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουμε ότι διαχειριζόμαστε τα δημόσια οικονομικά με υπεύθυνο τρόπο. Βέβαια, πιστεύω ότι μέρος της επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι πετύχαμε διαφοροποίηση πέρα από ορισμένους κλάδους, οι οποίοι ασφαλώς εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικοί για την ελληνική ανάπτυξη, όπως ο τουρισμός, και να στραφούμε σε νέους τομείς. Πιστεύω ότι το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και οι επενδύσεις που έχουμε κάνει στις νέες τεχνολογίες συμβάλλουν σημαντικά στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας». 

Από πλευράς του, ο συνιδρυτής της Index Ventures, κ. Neil Rimer, ερωτώμενος για τα Ευρωπαϊκά οικοσυστήματα καινοτομίας που αναπτυσσονται ανέφερε: «Η δημιουργία ενός ανθεκτικού οικοσυστήματος καινοτομίας αποτελεί μια συνειδητή επιλογή για τις χώρες που θέτουν στρατηγικά την τεχνολογία, την καινοτομία και τη δημιουργία επιχειρήσεων στον πυρήνα της οικονομίας τους. Απαιτεί πολύ ενέργεια για να  ενεργοποιηθεί, αλλά μόλις εκκινηθεί, η δυναμική αυτή καθίσταται αυτο-διατηρούμενη. Δεν εξαρτάται από έναν μόνο ηγέτη, καθώς υποστηρίζεται από την κοινή γνώμη, έχει γίνει μέρος της κουλτούρας και κινείται με μία σημαντική ταχύτητα, η οποία το ωθεί στην επιτυχία με την πάροδο του χρόνου».

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η κ. Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor Greece και ιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Phāea Resorts. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, έδωσε έμφαση στην αντοχή και δημιουργικότητα που έχει επιδείξει το συνεχώς αναπτυσσόμενο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα, καθώς και τον ρόλο που παίζει η Endeavor στην υποστήριξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών στη χώρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις