Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Intel: Mega επένδυση 25 δισ. δολαρίων στο Iσραήλ

Η επένδυση προβλέπει την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής  ημιαγωγών της εταιρείας στο Kiryat Gat νότια του Τελ Αβίβ.

Η Intel θα επενδύσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ισραήλ έχοντας εξασφαλίσει κρατικά κίνητρα ύψος 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ, που ανέρχονται στο 12,8 της προγραμματισμένης επένδυσης.

Η επένδυση είχε ανακοινωθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση των Ιούνιο αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα από την Intel. Η επένδυση προβλέπει την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής  ημιαγωγών της εταιρείας στο Kiryat Gat νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το σχέδιο επέκτασης για την τοποθεσία Kiryat Gat αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Intel να ισχυροποιήσει και να καταστήσει πιο ανθεκτική την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού παράλληλα με τη συνεχιζόμενες και προγραμματισμένες επενδύσεις της εταιρείας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Intel είναι μεταξύ των κατασκευαστών ημιαγωγών που ενεργά διαφοροποιεί την παραγωγή του εκτός της Ασίας η οποία κυριαρχεί στην αγορά. Επιπλέον, η εταιρεία προσπαθεί να ανακτήσει στη θέση της αντιμετωπίζοντας τους ισχυρούς ανταγωνιστές της Nvidia και Taiwan Semiconductor Manufacturing. 

H Ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε από την Intel να ξεκινήσει τις εργασίες επέκτασης στο εργοστάσιο έως το 2028 και να τις ολοκληρώσει μέχρι το 2035. Η intel δεσμεύτηκε επίσης να δαπανήσει 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε Ισραηλινούς προμηθευτές την επόμενη δεκαετία δημιουργώντας χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Το υπουργείο οικονομικών του Ισραήλ δήλωσε ότι η επένδυση είναι η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε εταιρεία στη χώρα. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις