Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Έλληνες επιστήμονες πρωτοπόροι στην κρυπτογραφία

Οι Έλληνες επιστήμονες έχουν συμμετοχή σε ποσοστό 19% στις επιστημονικές εργασίες που έγιναν δεκτές στο Συνέδριο Χρηματοπιστωτικής Κρυπτογραφίας για το 2024

Εξαιρετικά σημαντική είναι η συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων στον τομέα της χρηματοπιστωτικής κρυπτογραφίας, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν συμμετοχή σε ποσοστό 19% στις επιστημονικές εργασίες που έγιναν δεκτές στο Συνέδριο Χρηματοπιστωτικής Κρυπτογραφίας για το 2024. Πρόκειται για ένα μεγάλο διεθνές φόρουμ, το οποίο θα λάβει πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 8 Μαΐου του 2024 Curacao Marriott Beach Resort στο Willemstad, Curaçao.

Οι εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνουν πληθώρα θεμάτων από την έρευνα έως την ασφάλεια των συστημάτων και των συναλλαγών. Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει στο ίδιο τραπέζι ειδικούς της κρυπτογραφίας, οικονομολόγους, τραπεζίτες και πολιτικούς, με σκοπό να ενθαρρύνει ένα περιβάλλον συνεργασίας για τον κλάδο της χρηματοπιστωτικής κρυπτογραφίας. Ένας από τους Έλληνες επιστήμονες που έχει αξιοσημείωτη συμβολή στο συνέδριο είναι ο Γιώργος Παναγιωτάκος, ο οποίος σχετίζεται με το International Organization for Standardization (IOG). Το έργο του έχει αναγνωριστεί σε ποικίλα συνέδρια με διεθνές κύρος, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ειδίκευσης και καινοτομίας που παρουσιάζει η ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ομιλητών, αλλά και πολλές θεματικές ενότητες γύρο από τις θεματικές της κρυπτογραφίας και της ασφάλειας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα “Truncator: Time-space Tradeoff of Cryptographic Primitives“, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Παναγιώτης Χατζηγιάννης (Visa Research), η Φωτεινή Μπαλδιμτσή (George Mason University), ο Κώστας Χαλκιάς (Mysten Labs) και ο Mahimna Kelkar (Cornell Tech).

Σε γενικές γραμμές το συνέδριο θα λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα, όπου οι ερευνητές θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με στόχο να ανοίξουν τον δρόμο για την επίτευξη πιο ασφαλών χρηματοπιστωτικών συστημάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις