Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Copilot έρχεται στα πληκτρολόγια της Microsoft

Το πλήκτρο Copilot είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στη διάταξη του πληκτρολογίου των Windows εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει τον Copilot, το AI chatbot της, στα πληκτρολόγιά της για υπολογιστές με Windows.
Αυτή η προσθήκη στοχεύει να κάνει το 2024 «έτος του AI PC» σύμφωνα με την εταιρεία. Το πλήκτρο Copilot θα εμφανίζεται και σε επερχόμενους υπολογιστές με Windows, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Surface, και θα τοποθετηθεί δίπλα στο δεξί πλήκτρο alt στα περισσότερα πληκτρολόγια, με την τοποθέτηση να διαφέρει ανά OEM και σε διαφορετικές αγορές.

Το πλήκτρο Copilot θα παρέχει γρήγορη πρόσβαση στην υπηρεσία Windows Copilot με τεχνητή νοημοσύνη, προσφέροντας στους χρήστες ένα chatbot τύπου ChatGPT που μπορεί να απαντά σε ερωτήματα ή ακόμη και να κάνει ενέργειες μέσα στα Windows. Εάν το Windows Copilot δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα ενός χρήστη, το πλήκτρο Copilot θα ξεκινήσει την Αναζήτηση των Windows, η οποία είναι προεπιλεγμένη στη λειτουργία αναζήτησης των Windows και υποστηρίζεται από το Bing.

Αυτή η νέα δυνατότητα αναμένεται να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα των χρηστών σύμφωνα με την Microsoft καθώς επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το Copilot, που υποστηρίζεται από το ChatGPT, στα Windows.

Σε κάθε περίπτωση το πλήκτρο Copilot είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στη διάταξη του πληκτρολογίου των Windows εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Προς το παρόν, η λίστα των συμμετεχόντων κατασκευαστών υπολογιστών δεν έχει ανακοινωθεί και δεν είναι σαφές πώς η Microsoft θα δίνει κίνητρα να προσθέσουν το νέο πλήκτρο Copilot στα δικά τους προϊόντα.
Η διαθεσιμότητα αυτού του νέου χαρακτηριστικού σε νέους υπολογιστές με Windows 11 από διάφορους κατασκευαστές θα ξεκινήσει αργότερα αυτόν τον μήνα, μετά την CES 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις