Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft – Qcells: Mega deal για προμήθεια ηλιακών πάνελ

Πρόκειται για από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ στον τομέα και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2032.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft ήρθε σε συμφωνία με τη νοτιοκορεάτικη Qcells, προκειμένου η τελευταία να προχωρήσει σε προμήθεια ηλιακών πάνελ των 12 γιγαβάτ μέχρι το 2032.

Η συμφωνία «κλειδώνει» σημαντική και σταθερή ζήτηση για τα πάνελ που θα κατασκευάσει η Qcells στο νέο της εργοστάσιο στη Τζόρτζια, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για τη Microsoft, η οποία αναζητούσε έναν αξιόπιστο πάροχο πάνελ για να μειώσει τους κινδύνους της εφοδιαστικής αλυσίδας, η συμφωνία θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της να τροφοδοτεί τις δραστηριότητές της με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2025.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν για πρώτη φορά σε μια σύμβαση 2,5 γιγαβάτ πριν από ένα χρόνο. Μέσω αυτής της διευρυμένης συμφωνίας, η Microsoft θα αυξήσει τη συνολική της δέσμευση σε 12 GW, αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 1,8 εκατομμύρια σπίτια, δήλωσαν οι εταιρείες.

Η Qcells δήλωσε πως η συμφωνία με τη Microsoft θα την βοηθήσει να προχωρήσει στη δημιουργία αλυσίδας εφοδιασμού ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ για να ανταγωνιστεί την Κίνα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις