Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Samsung σε παγκόσμιες αποστολές smartphone

Η IDC επισημαίνει πως η τελευταία φορά που η samsung δεν ήταν στην κορυφή ήταν πριν 13 χρόνια το 2010.

H Apple κατάφερε να ξεπεράσει τη Samsung σε αριθμό πωλήσεων smartphone, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την έκθεση Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της εταιρείας ερευνών IDC.

H IDC επισημαίνει ότι τα στοιχεία της είναι προκαταρκτικά και υπόκεινται σε αλλαγές και ο δεύτερος οργανισμός ερευνών Canalys τοποθετεί την Apple στην κορυφή για το 2023.

H IDC εκτιμά τις συνολικές πωλήσεις κινητών της Apple στα 234,6 εκατομμύρια έναντι 226,6 εκατομμυρίων της Samsung. Ακολουθεί, η Xiaomi με 145,9 εκατομμύρια, η Oppo με 103,1 εκατομμύρια και η Transsion με 94,9 εκατομμύρια πωλήσεις smartphone.

Η IDC επισημαίνει πως η τελευταία φορά που η Samsung δεν ήταν στην κορυφή ήταν πριν 13 χρόνια το 2010. Tότε η Apple δεν βρισκόταν καν στην πρώτη πεντάδα. Στην πρώτη θέση ήταν η Nokia, δεύτερη η Samsung τρίτη η LG, τέταρτη η ZTE και πέμπτη η κατασκευάστρια των blackberry συσκευών RIM.

Η αγορά smartphone παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, αφού σύμφωνα με την IDC οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,5 % σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο, παρόλο που οι συνολικές πωλήσεις smartphone είχαν σημειώσει μείωση 3,2% το 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις