Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ascanio: Επανάσταση στην εκπαίδευση με τεχνολογία εμβύθισης

Στόχος της εταιρείας είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αιχμής σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, παρέχοντας στους μαθητές βασικά εργαλεία και γνώσεις για το μέλλον.

Η Ascanio εγκαινίασε την πρώτη Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Μικτής Πραγματικότητας στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με την Εφορεία Ελληνικών Σχολείων Λευκωσίας και το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Εισήγαγε τρεις καινοτόμες ενότητες Μικτής Πραγματικότητας: τη Μάχη του Μαραθώνα, τον Μύθο του Αισώπου: Η Αλεπού και το Κοράκι, και το Πυθαγόρειο Θεώρημα.

Αυτές οι ενότητες αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα προς την ενσωμάτωση της τεχνολογίας αιχμής σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, παρέχοντας στους μαθητές βασικά εργαλεία και γνώσεις για το μέλλον. Η αποστολή της Ascanio είναι να μετατρέψει τη θεωρητική μάθηση σε πρακτικές εμπειρίες.

Η επιτυχία των αρχικών ενοτήτων οδήγησε την Εφορεία και το Παγκύπριο Γυμνάσιο να επιλέξουν τρεις ακόμη ενότητες για ανάπτυξη το 2024, εδραιώνοντας περαιτέρω τον αντίκτυπο της Ascanio στην εκπαιδευτική τεχνολογία. Παρουσίασε επίσης, το Πλανητάριο Κύπρου, T&O και επικεντρώθηκε στο πώς η Μικτή Πραγματικότητα μπορεί να μεταμορφώσει την εκπαίδευση στα σχολεία μετατρέποντας τη θεωρητική μάθηση σε καθηλωτικές μαθησιακές εμπειρίες, με τεχνολογίες εμβύθισης (immersive technologies). Οι δυνατότητες της MR στην επανάσταση των μεθόδων διδασκαλίας, δείχνοντας πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να προωθήσουν τη διδασκαλία τους στο μέλλον της μάθησης.

Η Ascanio είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού μικτής πραγματικότητας, που επικεντρώνεται στη δημιουργία ασφαλέστερης, κλιμακούμενης και σε πραγματικό χρόνο εκπαίδευσης δεδομένων για επαγγέλματα υψηλού κινδύνου και κρίσιμης σημασίας. Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει την επόμενη γενιά λύσεων χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής μικτής πραγματικότητας και κορυφαία περιφερειακά. Οι λύσεις απευθύνονται σε οργανισμούς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα με κρίσιμη ανάγκη για εκπαίδευση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις