Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Αναβαθμίζει την υπηρεσία Google Maps με Generative AI

Η Google πειραματίζεται με μεγάλα γλωσσικά μοντέλα για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν περισσότερα μέρη στο Google Maps.

Η Google φέρνει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI) στην υπηρεσία Google Maps, που υπόσχεται να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν μέρη μέσω της χρήσης μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM).

Η λειτουργία θα απαντά σε ερωτήματα για συστάσεις εστιατορίων ή αγορών,  χρησιμοποιώντας το LLM της για να αναλύσει τις λεπτομερείς πληροφορίες των Maps για περισσότερα από 250 εκατομμύρια μέρη και τις αξιόπιστες γνώσεις από την κοινότητα με πάνω από 300 εκατομμύρια συνεισφέροντες για να προτείνει γρήγορα που να πάει ο χρήστης.

Η Google λέει ότι η λειτουργία θα γίνει πρώτα διαθέσιμη στις ΗΠΑ, αλλά δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για το πότε θα την αποκτήσουν και άλλες χώρες.

Η Google εργάζεται εδώ και χρόνια για να μετατρέψει το κορυφαίο προϊόν πλοήγησης σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με ένα εργαλείο αναζήτησης για την ανακάλυψη νέων τόπων, παρά απλώς ένα μέρος για να πάρει ο χρήστης οδηγίες. Η χρήση της τεχνογνωσίας της για την επιτάχυνση αυτής της μετάβασης φαίνεται σαν ένα λογικό επόμενο βήμα.

Το παράδειγμα που παρέχει η Google για τη λειτουργία γενετικής αναζήτησης με είναι το εξής:

Ας υποθέσουμε ότι επισκέπτεστε το Σαν Φρανσίσκο και θέλετε να αφιερώσετε μερικές ώρες για να ψάξετε για μοναδικά vintage ευρήματα. Απλώς ρωτήστε το Maps τι ψάχνετε, όπως “μέρη με vintage ατμόσφαιρα στο SF”. Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης θα αναλύουν τις πλούσιες πληροφορίες των Maps σχετικά με κοντινές επιχειρήσεις και μέρη, μαζί με φωτογραφίες, αξιολογήσεις και κριτικές από την κοινότητα των Χαρτών, για να σας παρέχουν αξιόπιστες προτάσεις.

Η Google λέει ότι ξεκινά από μικρή με αυτή την πρώτη ενσωμάτωση, σε συνεργασία με την κοινότητα των συνεισφερόντων των Local Guides της εταιρείας για να διασφαλίσει ότι η γενετική AI χρησιμοποιείται προσεκτικά. Αυτό σημαίνει ότι μόνο αυτοί οι συνεισφέροντες θα έχουν αρχικά πρόσβαση στη λειτουργία της παραγωγικής AI στους Χάρτες Google. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα την κάνει διαθέσιμη και σε άλλους χρήστες αργότερα.

Οι Local Guides, οι οποίοι υπάρχουν τουλάχιστον από το 2019, περιγράφονται ως “μια παγκόσμια κοινότητα εξερευνητών που γράφουν κριτικές, μοιράζονται φωτογραφίες, απαντούν σε ερωτήσεις, προσθέτουν ή επεξεργάζονται μέρη και ελέγχουν γεγονότα στους Χάρτες Google”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις