Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sophia έκλεψε τις εντυπώσεις στο Annual Partner Event 2024 της HP Hellas και της Intel

Το πιο προβεβλημένο ανδροειδές ρομπότ του κόσμου ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η HP Hellas, σε συνεργασία με την Intel, διοργάνωσε το Annual Partner Event 2024 την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στο Μουσείο Βορρέ, μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα και όλα τα μεγάλα βήματα που έγιναν κατά την διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Με κεντρικό μήνυμα “ Technology Renaissance” οι συνεργάτες της HP είχαν την χαρά να βρεθούν όλοι μαζί και να μιλήσουν για τις εξελίξεις της αγοράς και τις τελευταίες τάσεις στο χώρο της πληροφορικής, αποτελούμενες από λύσεις και προϊόντα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο εξαιρετικός κωμικός Λάμπρος Φισφής.

Ο Χάρης Αμούργης, End User Sales Manager, Private & Public Sector της HP Eλλάδας & Κύπρου, κατά την διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε την σημασία που δείχνει η HP στην χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και εστίασε στον τρόπο που αυτή ενσηματώνεται από προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας.

Αναμφίβολα, ένα από τα σημαντικότερα σημεία της εκδήλωσης ήταν η, για πρώτη φορά, παρουσία του πιο γνωστού ρομπότ ΑΙ στον κόσμο, της  Sophia, που αποτελεί την πρωτοποριακή δημιουργία της Hanson Robotics. Η Sophia εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με τις γνώσεις της για τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και τους ενέπνευσε να εξερευνήσουν τα νέα τεχνολογικά όρια που αυτή μπορει να προσφέρει.

Κομμάτι της εκδήλωσης αποτέλεσε η αναφορά στον κοινωνικό αντίκτυπο της εταιρείας. Για την HP, η εκπαίδευση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα με την τεχνολογία να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση και ανάπτυξή της. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάζεται με το Junior Achievement Greece, με στόχο να σταθεί κοντά στους νέους και να τους βοηθήσει  να αναπτύξουν  τις δεξιότητες  τους αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Η συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη ήρθε να ενισχύσει την προσφορά της HP, καθώς αποτελεί τον πρώτο κοινωφελή, μη-κερδοσκοπικό φορέα στην Ελλάδα που εντάσσεται στο διεθνές πρόγραμμα HP HOPE – Recycling Futures, στηρίζοντας από κοινού το Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο και παρέχοντας τεχνολογικό εξοπλισμό σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο Νίκος Χρηστάκης, Managing Director της HP Ελλάδος και Κύπρου, δήλωσε: «Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που μας δόθηκε η δυνατότητα να βρεθούμε με τους συνεργάτες μας και να μοιραστούμε τις τάσεις της αγοράς. Επιπλέον, η συνομιλία με την Sophia ήταν μοναδική εμπειρία και καθοριστικής σημασίας για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης». Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην συνεργασία της HP με την Intel και τόνισε ότι θα φέρει την επανάσταση στην ελληνική αγορά, φέρνοντας στο προσκήνιο καινοτόμες λύσεις που αξιοποιούν τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Κινινής, Country Channel Manager της HP Eλλάδας & Κύπρου τόνισε: «Το οικοσύστημα των συνεργατών μας είναι ένα πολύτιμο στοιχείο για εμάς στην HP και αποτελεί τον βασικό πυλώνα της επιτυχίας μας. Τους ευχαριστώ προσωπικά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν διαχρονικά. Η σημερινή τους συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας. Σήμερα θέλοντας να δείξουμε την ξεχωριστή θέση που έχουν οι συνεργάτες μας για εμάς, έγινε κοπή της πίτας για πρώτη φορά προς εκείνους». Συνεχίζοντας σε συζήτησή του με τον Σωτήρη Δημόπουλο, Head of Data Science, Sales and Channel Analytics της HP σε παγκόσμιο επίπεδο, έγινε αναφορά στην σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα και στα ήδη υπάρχοντα εργαλεία της HP που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη και αφορούν στους συνεργάτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις