Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JPMorgan Chase: Ηγείται του αγώνα για την έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

Ο τραπεζικός γίγαντας, απασχολεί πάνω από 200 ερευνητές AI, τέσσερις φορές περισσότερους από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της, Royal Bank of Canada.

Η JPMorgan Chase, σύμφωνα με νέα στοιχεία από την πλατφόρμα συγκριτικής αξιολόγησης Evident, αυξάνει σταθερά το μερίδιό της στο AI Research, από 30% το 2018 σε 45% το 2023, εν μέσω μεγάλων επενδύσεων στην AI.
Ο τραπεζικός γίγαντας, απασχολεί πάνω από 200 ερευνητές AI, τέσσερις φορές περισσότερους από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της, Royal Bank of Canada και σχεδόν το ήμισυ της δεξαμενής ταλέντων που διατίθεται στις 10 κορυφαίες τράπεζες για έρευνα AI.
Οι τράπεζες βασίζονται σε δημοσιευμένες έρευνες για να παρουσιάσουν τα διαπιστευτήριά τους για την τεχνητή νοημοσύνη σε υποψήφια ταλέντα, συνεργάτες και μετόχους και, τον τελευταίο χρόνο, οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου παρήγαγαν πάνω από 330 ερευνητικές εργασίες ειδικά για την τεχνητή νοημοσύνη.
Τα στοιχεία προσδιορίζουν την HSBC, την BBVA και την Goldman Sachs ως βασικές τράπεζες που πρέπει να παρακολουθήσουν το 2024, με όλες τους να αυξάνουν τις ερευνητικές ομάδες AI περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους το 2023, καθιστώντας τις σε καλή θέση για να επιτύχουν υπερμεγέθη κέρδη στο μέλλον.
Οι 10 κορυφαίες τράπεζες για έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης αντιπροσώπευαν πάνω από το 80% της συνολικής παραγωγής του κλάδου μεταξύ 2018-2023. Συγκεκριμένα, το μερίδιο που παράγουν οι αμερικανικές τράπεζες κάθε χρόνο είναι σχεδόν 70%, με μόνο δύο ευρωπαϊκές τράπεζες – BBVA και Intesa Sanpaolo – και καμία ασιατική τράπεζα να μην προβληματίζει την κατάταξη.
Η Evident σημειώνει ότι οι 10 κορυφαίες τράπεζες μοιράζονται κοινό DNA, δηλαδή, έχουν συγκεντρώσει την ικανότητα τεχνητής νοημοσύνης σε ένα ειδικό ερευνητικό εργαστήριο ή κέντρο αριστείας, το οποίο χρησιμεύει ως βασικός μοχλός για την προσέλκυση και διατήρηση κορυφαίων ταλέντων.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις