Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Loggerhead Ventures: Νέο VC στην ελληνική Startup σκηνή

Τo Loggerhead Ventures με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι το πρώτο VC που συστήνεται μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου Accelerate TT της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ) με διαθέσιμα κεφάλαια 10 εκατ. ευρώ. με τη συνεισφορά της ΕΑΤΕ να αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι partners περιλαμβάνουν τον Ευάγγελο Κοσμίδη, o οποίος είναι ο CEO του Loggerhead Ventures, με μεγάλη εμπειρία στο περιβαντολλογικό ICT, τον Γρηγόρη Χατζηκώστα, με ειδίκευση την χρηματοδότηση έργων καινοτομίας, τον Βασίλη Ανδρέου με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και Venture Partner τον Οδυσσέα Σπύρογλου, με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά προγράμματα καινοτομίας.

Στόχος του νέου VC είναι να χρηματοδοτήσει 10-15 Startups το επόμενο έτος, αρχικού σταδίου σε τομείς deeptech και greentech.

Επτά νέα funds έως το καλοκαίρι

Τα διαθέσιμα κεφάλαια της ΕΑΤΕ αγγίζουν τα 800 εκατ. για το 2024 ενώ έχουν ήδη επενδυθεί σε 22 funds πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν προσελκύσει 1,3 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι υπάρχουν σημαντικά κεφάλαια προς επένδυση σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία από την ΕΑΤΕ ενώ αναμένονται επτά νέα VCs μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις