Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη επένδυση του Peter Thiel ανεβάζει τα κρυπτονομίσματα

Το Founders Fund του Peter Thiel έκανε μια επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε bitcoin και ether πριν από την πρόσφατη ανοδική πορεία, σύμφωνα με το Reuters.
Η επένδυση μοιράστηκε εξίσου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων, με το VC να έχει αρχίσει να αγοράζει bitcoin όταν ήταν κάτω από 30.000 δολάρια και να αποκτά περισσότερα BTC και ETH τους επόμενους μήνες.

Το Founders Fund πούλησε τα περισσότερα από τα κρυπτονομίσματα του για 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2022, λίγο πριν ξεκινήσει ο λεγόμενος χειμώνας των κρυπτονομισμάτων. Η πρόσφατη επένδυση ενδεχομένως να σηματοδοτεί μια επιστροφή για τις αγορές κρυπτονομισμάτων, οι οποίες επλήγησαν το 2022 μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX και άλλων μεγάλων παικτών που συνέθλιψαν τις τιμές, αμαύρωσαν τον κλάδο και προκάλεσαν ρυθμιστικές ενέργειες.
Σε κάθε περίπτωση ο Peter Thiel είναι μεγάλος υποστηρικτής και υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων.

Τα στοιχεία των δεικτών CoinDesk δείχνουν ότι το bitcoin έχει αυξηθεί σχεδόν 124% τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ το Ether έχει αυξηθεί κατά 75%. Αυτή η επένδυση, μαζί με τη μακροχρόνια υποστήριξη του Thiel για το bitcoin, συνέβαλε σε ένα θετικό κλίμα της αγοράς, με την τιμή του bitcoin να σημειώνει σημαντική αύξηση μετά την είδηση της επένδυσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις