Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ChatGPT αποκτά μνήμη και μπορεί τώρα να θυμηθεί ή να ξεχάσει τι του είπατε

Σύμφωνα με την OpenAI, οι χρήστες μπορούν να πουν στο ChatGPT να ξεχάσει τι υπάρχει στη μνήμη ή ακόμα και να διαγράψει συγκεκριμένες αναμνήσεις.

Όταν συνομιλείτε με ένα chatbot, υπάρχουν πράγματα που πιθανότατα θα θέλατε να θυμάται και πράγματα που θα θέλατε να ξεχάσει. Ο δημιουργός του ChatGPT, OpenAI, σας καλύπτει, ανακοινώνοντας μια νέα δυνατότητα που δίνει στο δημοφιλές εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης τη δυνατότητα να «θυμάται» πληροφορίες για μελλοντικές συνομιλίες.

«Δοκιμάζουμε την ικανότητα του ChatGPT να θυμάται πράγματα που συζητάτε για να κάνει τις μελλοντικές συνομιλίες πιο χρήσιμες», ανέφερε η OpenAI σε μια ανάρτηση. «Έχετε τον έλεγχο της μνήμης του ChatGPT», έγραψε.

Αυτή η δυνατότητα διατίθεται σε μια μικρή μερίδα χρηστών Free και Plus και είναι εύκολο να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί. Η λειτουργία μνήμης είναι η τελευταία προσπάθεια της OpenAI να δημιουργήσει μια εξατομικευμένη εμπειρία AI. Το περασμένο καλοκαίρι, ο προγραμματιστής του ChatGPT εισήγαγε «προσαρμοσμένες οδηγίες» που επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόζουν τις απαντήσεις που λαμβάνουν από το chatbot.
Σύμφωνα με την OpenAI, οι χρήστες που θέλουν να επωφεληθούν από τη λειτουργία μνήμης μπορούν να την ενεργοποιήσουν στις ρυθμίσεις λογαριασμού στην ενότητα εξατομίκευση. Σύμφωνα με την OpenAI, οι χρήστες μπορούν να πουν στο ChatGPT να ξεχάσει τι υπάρχει στη μνήμη ή ακόμα και να διαγράψει συγκεκριμένες αναμνήσεις.
Ενώ οι κατασκευαστές GPT δεν θα έχουν πρόσβαση σε αναμνήσεις, η OpenAI σημείωσε ότι η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει περιεχόμενο που παρέχεται στο ChatGPT, συμπεριλαμβανομένων των αναμνήσεων, για να βελτιώσει τα μοντέλα της, αλλά δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να το απενεργοποιήσουν στις ρυθμίσεις.
Η OpenAI έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των λειτουργιών απορρήτου του ChatGPT για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των ρυθμιστικών αρχών. Τον Απρίλιο, η OpenAI πρόσθεσε τη δυνατότητα διαγραφής ιστορικού συνομιλιών από τα μοντέλα της εταιρείας, αφού αρκετές χώρες απαγόρευσαν το εργαλείο.
Παρά τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τους ισχυρισμούς για προκατάληψη και παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, σχεδιάζει έναν νέο γύρο χρηματοδότησης στον οποίο η εταιρεία φέρεται να επιδιώκει μια ιστορική αποτίμηση 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις