Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Finloup: Nέα κεφάλαια άνω του €1 εκατ. και δυναμική είσοδος στην αγορά του leasing ηλεκτρονικών συσκευών

Με νέα κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνολικού ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ και το βλέμμα στραμμένο στην αναδυόμενη αγορά του leasing ηλεκτρικών συσκευών για επιχειρήσεις και ειδικά για Startups, η finloup ξεκινάει δυναμικά το 2024.

Η ελληνική Startup που ίδρυσαν το 2020 ο Αντώνης Πρέντζας (CEO) και ο Μάριος Νούτσος (CFO) μόλις ολοκλήρωσε τον γύρο χρηματοδότησης, στον οποίο «σήκωσε» κεφάλαια τόσο από υφιστάμενους επενδυτές, όπως οι Velocity Partners, Genesis Ventures και Angel Investors, όσο και από την Praxia Capital, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που εξειδικεύεται στο venture debt.

Μεταξύ των Angel Investors που εμπιστεύτηκαν την finloup βρίσκονται και επενδυτές από το δίκτυο HeBAN (Hellenic Business Angels Network), με την επένδυση στη finloup να είναι από τις μεγαλύτερες του οργανισμού μέχρι στιγμής.

Αλλαγή επιχειρηματικού μοντέλου

H finloup έχει στρέψει εδώ και ενάμιση χρόνο την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην υπηρεσία του leasing ηλεκτρονικών συσκευών, με στόχο να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιείται η τεχνολογία και να ενθαρρύνει πιο βιώσιμες καταναλωτικές συνήθειες αλλά και την ευκαιρία στις εταιρείες να ενισχύσουν τους δείκτες ESG (Environmental, Social, Governance).

Με την υπηρεσία της να απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε επιχειρήσεις, η finloup προσφέρει σε κάθε τύπο εταιρείας – ατομικές επιχειρήσεις/freelancers, μικρομεσαίες εταιρείες, startups αλλά και μεγάλους οργανισμούς – τη δυνατότητα να μισθώνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρειάζονται με ένα σταθερό ποσό το μήνα.

Όπως μας ανέφερε ο Αντώνης Πρέντζας: “Η μίσθωση τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα ιδιαίτερα στις startups να αξιοποιήσουν τις πιο εξελιγμένες συσκευές, χωρίς τα μεγάλα κόστη που έχει η αγορά τους. Αυτό θα τις βοηθήσει να κατανείμουν τους διαθέσιμους πόρους στρατηγικά, για να παρατείνουν το runway. Πρόκειται για μια λύση-καταλύτη για την ανάπτυξη, επιτρέποντας στις νεοφυείς επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν στο σημερινό τοπίο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς”.

Τα πλεονεκτήματα του leasing ηλεκτρονικών συσκευών για Startups:

Χαμηλή αρχική επένδυση: Οι Startups αντιμετωπίζουν συχνά περιορισμούς, λόγω των πολύ συγκεκριμένων κεφαλαίων που διαθέτουν, ενώ οι ιδρυτές της έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με την πρόκληση της ανάλωσης των κεφαλαίων κίνησης. Γι’ αυτό το λόγο, η αγορά των καλύτερων smartphone, laptop ή tablet μπορεί να μην είναι εφικτή, καθώς θα δεσμεύσει πολύτιμα κεφάλαια και θα περιορίσει τη ρευστότητα. Με το leasing, οι Startups αποκτούν πρόσβαση σε κορυφαίες συσκευές χωρίς να πρέπει να δώσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό μπροστά. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνονται κεφάλαια, τα οποία η εταιρεία μπορεί να διαθέσει σε σημαντικές δραστηριότητες που ενισχύουν την ανάπτυξή της.

Χρήση κορυφαίων συσκευών: H φύση των Startups είναι συνώνυμη με την τεχνολογία! Οι ανάγκες τους σε ηλεκτρονικές συσκευές συχνά προϋποθέτουν τη χρήση εξελιγμένων μοντέλων, με υψηλές προδιαγραφές. Τα laptops που χρησιμοποιούν, για παράδειγμα, οι developers, χρειάζεται να είναι έχουν ισχυρή απόδοση, για να μπορούν αν εκτελούν τις κατάλληλες εργασίες, ενώ τα smartphones των ιδρυτών ή των πωλητών θα πρέπει να υποστηρίζουν σχεδόν κάθε task on-the-go, αφού είναι συνέχεια σε κίνηση. Με το leasing, οι startups δεν ξεμένουν με συσκευές που σύντομα θεωρούνται ξεπερασμένες, όπως θα γινόταν σε περίπτωση αγοράς, αλλά έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίζουν συχνά τον εξοπλισμό τους, κάθε 1-2 χρόνια, για να μπορούν να δουλεύουν πάντα στα καλύτερα μοντέλα και να ενισχύουν την παραγωγικότητά τους.

Ευελιξία: Οι Startups είναι δυναμικές οντότητες που εξελίσσονται γρήγορα. Επιλέγοντας να μισθώσουν τις συσκευές τους, έχουν την ευελιξία για αναβάθμιση ή αυξομείωση της τεχνολογίας σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους, αφού μπορεί να υπάρξει τόσο αύξηση όσο μείωση του προσωπικού σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η δυνατότητα να εξοπλίζουν τις ομάδες τους ανά περίπτωση, χωρίς να δεσμεύονται σε συγκεκριμένες συσκευές που μετά μπορεί να μην τις χρησιμοποιήσουν, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για μία startup.

Κάλυψη ζημιάς: Η μίσθωση τεχνολογίας περιλαμβάνει κάλυψη τυχόν ζημιάς που μπορεί να προκληθεί, αλλά και όλη τη διαχείριση της διαδικασίας επισκευής, μειώνοντας τόσο τα απροσδόκητα κόστη, αλλά και τον χρόνο και προσπάθεια που απαιτείται για τις επισκευές του εξοπλισμού.

Φορολογικά προνόμια: Το leasing ηλεκτρονικών συσκευών προσφέρει και φορολογικά πλεονεκτήματα, καθώς οι πληρωμές των μηνιαίων μισθωμάτων θεωρούνται και καταγράφονται ως λειτουργικά έξοδα (OpEx).

Βρείτε όλες τις συσκευές που είναι άμεσα διαθέσιμες για leasing στο finloup.com.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις