Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H startup 42dot στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Hyundai

Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο ενός νέου επενδυτικού σχεδίου ύψους 79 δισ. δολ. με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογικού λογισμικού αυτόνομης οδήγησης, εξετάζει την εξαγορά της νεοφυούς επιχείρησης

Σε συζητήσεις βρίσκεται η 42dot τη Hyundai Motor, με την δεύτερη να σκέφτεται να προχωρήσει σε εξαγορά της Startup.

Η Hyundai κατέχει σήμερα το μερίδιο 20,4% της startup, ενώ ο Founder και CEO της 42dot, Chang-Hyeon Song, ο οποίος ηγείται και της ομάδας transportation-as-a-service (TaaS) της Hyundai Motor, κατείχε μερίδιο 36,19% τον Δεκέμβριο του 2021.

Το υπόλοιπο μερίδιο της εταιρείας βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματικών κεφαλαίων και στρατηγικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των LG Electronics, SK Telecom, Lotte Rental, CJ Logistics και LIG Nex1.

Οι συνεχείς διαβουλεύσεις σηματοδοτούν την επιτάχυνση των προσπαθειών της Hyundai Motor για την ενίσχυση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, με την κορεατική  αυτοκινητοβιομηχανίας να επενδύει 79 δισ. δολ. (95,5 τρισ. WON) μέχρι το 2030 στην τεχνολογία λογισμικού αυτόνομης οδήγησης και σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με ηλεκτρικά οχήματα.

Τα ποσά βέβαια και οι όροι της εξαγοράς παραμένουν ακόμα άγνωστα, με την κορεάτικη εταιρεία να μην έχει πραγματοποιήσει καμία επίσημη δήλωση πάνω στο θέμα.

Η Hyundai Motor, η οποία έχει δηλώσει ότι στοχεύει να εξασφαλίσει το 7% της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030, διέθεσε 9,2 δισ. δολ. (12 τρισεκατομμύρια WON) για επενδύσεις σε συνδεσιμότητα και λογισμικό αυτόνομης οδήγησης.

Η είδηση έρχεται σχεδόν εννέα μήνες αφότου η 42dot συγκέντρωσε 88,5 εκατ. δολ. στο γύρο χρηματοδότησης της σειράς Α με αποτίμηση περίπου 425 εκατ. δολ. για να επιταχύνει την υπηρεσία TaaS και το σύστημα λειτουργίας αστικής κινητικότητας (UMOS).

Το νοτιοκορεατικό τοπικό μέσο ενημέρωσης Korean Economic Daily μετέδωσε πρώτο την είδηση, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι η Hyundai βρίσκεται σε συζητήσεις για να επενδύσει τουλάχιστον 400 δισ. WON (~306,4 εκατομμύρια δολάρια) στην 42dot.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Hyundai προσέγγισε την 42dot για την εξαγορά τον Ιούνιο. Μάλιστα, η συμφωνία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτόν τον μήνα, ανέφερε η εφημερίδα.

Η 42dot ιδρύθηκε το 2019 από πρώην στελέχη της Apple, της Microsoft και της Naver Song, έχοντας αναπτύξει την Akit, μια λύση λογισμικού και υλικού για αυτόματη οδήγηση, και την TAP, μια πλατφόρμα αυτόνομης κινητικότητας και logistics που προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών σε ride-hailing, διαχείρισης στόλου, μεταφορές με ανταπόκριση στη ζήτηση, έξυπνα logistics και άλλα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις