Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Adobe και Figma: «Nαυάγησε» η συμφωνία των 20 δισ. δολαρίων

Η απόφαση πάρθηκε από κοινού, ωστόσο η Adobe θα κληθεί να καταβάλει στην Figma αντίστροφη προμήθεια τερματισμού ύψους 1 δισ. δολαρίων

Η Adobe και η cloud-based πλατφόρμα σχεδιαστών Figma αναγκάστηκαν να τερματίσουν τη συγχώνευση ύψους 20 δισ. δολαρίων, που ανακοίνωσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω εμποδίων που τέθηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές, όπως ανακοίνωσε η δημιουργός του Photoshop. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού, αλλά εξαιτίας αυτής της εξέλιξης η Adobe θα κληθεί να καταβάλει στην Figma αντίστροφη προμήθεια τερματισμού ύψους 1 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Όπως ανέφεραν οι εταιρείες ο τερματισμός βασίζεται στην κοινή εκτίμηση ότι δεν υπάρχει «σαφής οδός για τη λήψη των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τη Δευτέρα οι βρετανικές αρχές ανταγωνισμού δήλωσαν ότι «η Adobe δεν θα προτείνει διορθωτικά μέτρα για την επίλυση των ρυθμιστικών ανησυχιών σχετικά με την εξαγορά».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) διαπίστωσε προσωρινά ότι η συμφωνία θα έβλαπτε την αγορά λογισμικού σχεδιασμού προϊόντων σε περίπτωση που προχωρούσε -θέτοντας στην ουσία μπλόκο στην εξαγορά της μέχρι ότου η Adobe αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής, η οποία περιλαμβάνει την πώληση της Figma Design που είναι η ανταγωνιστική εφαρμογή Adobe XD της εταιρείας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως σε ανακοίνωση της η CMA δήλωσε ότι η Adobe απέρριψε οποιαδήποτε από τις προσφορές διακανονισμού που έγιναν για να διασκεδάσει τις ανησυχίες της CMA. Από την πλευρά της η η Adobe με ανακοίνωσή της διαφώνησε με τα ευρήματα της CMA και δήλωσε ότι «κανένα πακέτο διορθωτικών μέτρων που διατηρεί τα οφέλη της συναλλαγής δεν θα είναι επαρκές για την επίλυση των ανησυχιών για τον ανταγωνισμό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις