Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Schneider Electric στο 25ο Infocom World: Οι τάσεις στο cloud, την τεχνητή νοημοσύνη και τα Data Center

Το φετινό Infocom World, με κεντρικό μήνυμα “Diginvest in Greece: New Horizons!”, έφερε στο προσκήνιο την πρόοδο και την καινοτομία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και ευρύτερα της τεχνολογίας.

 

Για ακόμη μια χρονιά η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, έδωσε το παρών στο 25ο Infocom World ως Silver χορηγός, αναδεικνύοντας τις εξελίξεις στο cloud, την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Data Center.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Δανάη Μανωλή, Data Center Segment & EcoStruxure Sales Manager στη Schneider Electric για τη ζώνη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε μια εκτενή παρουσίασή της, υπογράμμισε το γεγονός ότι σήμερα, η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ως επί το πλείστον σε μεγάλα Data Center, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα ενσωματωθεί στις απαιτήσεις του Edge Computing, καλύπτοντας κάθε de-centralized, distributed Data Center. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία της διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας και του υπολογισμού του αποτυπώματος του άνθρακα των Data Center. Στο πλαίσιο αυτό, η Schneider Electric έχει αναπτύξει το EcoStruxure IT, την ολοκληρωμένη λύση DCIM (λογισμικό διαχείρισης των ΙΤ υποδομών), που διασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία, επιτρέποντας την ασφαλή παρακολούθηση και διαχείριση πληροφοριών, οδηγώντας σε βιώσιμες ΙΤ εγκαταστάσεις, είτε αυτές είναι συμβατικές εγκαταστάσεις, είτε στο cloud, είτε στο edge computing.

Ειδικότερα, το EcoStruxure IT χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση, τη μέτρηση και τη διαχείριση Data Center, καλύπτοντας τόσο τον ΙΤ εξοπλισμό, όσο και τις υποστηρικτικές υποδομές, όπως συστήματα ισχύος και ψύξης. Στόχος είναι να βοηθήσει τους διαχειριστές να επιτύχουν μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων του εξοπλισμού που οδηγούν σε διακοπές λειτουργίας. Tο DCIM επόμενης γενιάς είναι ιδανικό και για edge deployment, και είναι απαραίτητο να υπάρχει σε κάθε εγκατάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα απομακρυσμένης ορατότητας. Έτσι, η Schneider Electric με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών, επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την απόδοση των Data Center, να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να επιτύχει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Το φετινό Infocom World, με κεντρικό μήνυμα “Diginvest in Greece: New Horizons!”, έφερε στο προσκήνιο την πρόοδο και την καινοτομία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και ευρύτερα της τεχνολογίας. Το συνέδριο αποτέλεσε και πάλι το «meeting point» των πρωτοπόρων του κλάδου, των ερευνητών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών, που παρουσίασαν τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της συνδεσιμότητας και εστίασαν στο μέλλον των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, με μια ιδιαίτερη έμφαση στα δίκτυα επόμενης γενιάς, στις εφαρμογές τους, στην κυβερνοασφάλεια και στην πορεία προς το μέλλον και το 6G.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις