Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazec Photonics: Η medtech startup εξασφαλίζει χρηματοδότηση για κλινικές δοκιμές των διαγνωστικών συσκευών της 

Η Amazec Photonics, μια ολλανδική startup medtech, συγκεντρώνει 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη διαγνωστικών συσκευών που χρησιμοποιούν τεχνολογία βασισμένη στη φωτονική για ακριβή, μη επεμβατική καρδιαγγειακή παρακολούθηση.

Η Amazec Photonics, μια ολλανδική medtech startup που αξιοποιεί τη δύναμη της φωτονικής, συγκέντρωσε 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε έναν seed γύρο χρηματοδότησης. Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο για να αναπτύξει περαιτέρω τις διαγνωστικές συσκευές της, κατάλληλες για κλινικές δοκιμές.
Οι υπάρχουσες λύσεις καρδιαγγειακής παρακολούθησης είναι συχνά πολύπλοκες, επεμβατικές και ανακριβείς.
Πέρα από το ότι είναι δυσάρεστη για τον ασθενή, η μέθοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αξιόπιστα κατά τη διάρκεια της εξέτασης ρουτίνας, περιέχει μεγάλη διακύμανση μεταξύ των μετρήσεων και είναι ένα μάλλον αμβλύ εργαλείο που χρησιμοποιείται για μια ακριβή διαδικασία, συν το σχετικό κόστος.
Αντίθετα, η λύση της Amazec χρησιμοποιεί τεχνολογία βασισμένη στη φωτονική για τη μέτρηση των αλλαγών θερμοκρασίας σε επίπεδο ακρίβειας 0,0001 ° C.
Για να θέσουμε αυτόν τον αριθμό σε σύγκριση με τις τρέχουσες μεθόδους, το σημερινό επίπεδο ακρίβειας ανέρχεται σε 0,01 ° C. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους που είναι ικανές να λαμβάνουν μία μέτρηση κάθε φορά, η προσφορά της Amazec είναι ικανή για πολλαπλές μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο.
Πέρα από την ακρίβεια, η συσκευή παρακολούθησης είναι εντελώς εξωτερική, απορρίπτοντας έτσι την ανάγκη εισαγωγής καθετήρων .
Σύμφωνα με την startup, οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν σύντομα στο νοσοκομείο Catharina στο Eindhoven αργότερα φέτος, με επέκταση σε τρία άλλα νοσοκομεία το 2025. με στόχο την έναρξη παραγωγής και πώλησης πλήρους κλίμακας σε ολόκληρη την ΕΕ το 2028.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις