Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Viva Wallet -JPMorgan: H συνέχεια στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου;

H Viva Wallet σε ανακοίνωσή της αναφέρει τη μη εμπλοκή της ως εταιρείας σε καμία νομική διαδικασία με οποιονδήποτε από τους μετόχους.

Οι δύο μέτοχοι της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας, κατέθεσαν αγωγές εναντίον της JP Morgan στο High Court του Λονδίνου σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.

Οι αγωγές αφορούν τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ τους και απειλούν να επηρεάσουν τη μεγάλη συμφωνία της εταιρείας. Οι δύο μέτοχοι κατηγορούν την αμερικανική τράπεζα ότι προσπαθεί να μειώσει την αξία της εταιρείας τους, εμποδίζοντας την είσοδό της στις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης και ρίχνοντας την αξία της στις αγορές όπου ήδη δραστηριοποιείται η Viva. Από την άλλη πλευρά, η JP Morgan ισχυρίζεται ότι οι κινήσεις των ιδρυτών περιορίζουν τα δικαιώματά της ως επενδυτής.

Η αποτίμηση της Viva Wallet έχει ήδη δημιουργήσει διαφωνίες, με την JP Morgan να την εκτιμά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ και την πλευρά των ιδρυτών στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Οι διαφωνίες αυτές έχουν ενταθεί λόγω της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank και της μείωσης των αποτιμήσεων των εταιρειών τεχνολογίας.

Οι αγωγές έχουν μεταφερθεί στο High Court του Λονδίνου, εξειδικευμένο στο δίκαιο των επιχειρήσεων και αναμένεται να συζητηθούν το προσεχές διάστημα.

Του δημοσιεύματος ακολούθησε ανακοίνωση της Viva για μη εμπλοκή της ως εταιρείας σε καμία νομική διαδικασία με οποιονδήποτε από τους μετόχους στον απόηχο του δημοσιεύματος των FT περί ανταλλαγής αγωγών μεταξύ Χάρη Καρώνη και JP Morgan.

Η Viva Wallet σημειώνει πως «συνεχίζει την ανάπτυξή της στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζει την επέκτασή της στις ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί μέρος της Στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί, όπως αυτή ορίζεται ξεκάθαρα στη Συμφωνία Μετόχων (Shareholder Agreement) ανάμεσα στην εταιρεία, στον ελέγχοντα μέτοχο πλειοψηφίας – WeRealize – και στον μη-ελέγχοντα μέτοχο μειοψηφίας – J.P. Morgan.»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

“Η Εταιρεία δεν εμπλέκεται σε καμία νομική διαδικασία με οποιονδήποτε από τους Μετόχους της και συνεχίζει να ακολουθεί την αναπτυξιακή πορεία της στην Ευρώπη, δυναμικά και με συνέπεια.

Η Viva Wallet βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση, με τους Μετόχους της να μοιράζονται το ίδιο έντονο ενδιαφέρον για την επιτυχημένη ανάπτυξή της, δεδομένης της καινοτόμου επιχειρηματικής προσέγγισής της και της ισχυρής θέσης της στην αγορά:

Διαθέτει το μεγαλύτερο αποτύπωμα συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή τράπεζα στην Ευρώπη, με φυσική παρουσία σε 24 χώρες, εξυπηρετώντας εμπόρους σε όλη την περιοχή.
Είναι η μοναδική technology bank στην Ευρώπη με υποδομή αποκλειστικά στο cloud, με άμεση συνδεσιμότητα με όλα τα διεθνή και Ευρωπαϊκά τοπικά σχήματα καρτών, σε πλήρη συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο KYC/AML όλων των χωρών, διαθέτοντας τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας πληρωμών.
Εποπτεύεται από τις τοπικές Κεντρικές Τράπεζες και τις Εποπτικές Αρχές σε όλη την Ευρώπη, ενώ σε κανένα από τα φυσικά υποκαταστήματά της δεν έχει επιβληθεί οποιοδήποτε ρυθμιστικό πρόστιμο από καμία από τις αρχές αυτές.
Αλλάζει τα δεδομένα στις πληρωμές με την καινοτόμο τεχνολογία Tap on Any Device, η οποία επιτρέπει την αποδοχή πληρωμών μέσω οποιασδήποτε συσκευής, απελευθερώνοντας τους εμπόρους από τα δύσχρηστα τερματικά παλαιού τύπου.
Έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μηδενικό δανεισμό, ώστε να συνεχίσει να επενδύει απρόσκοπτα στην ανάπτυξή της.

H Viva Wallet συνεχίζει την ανάπτυξή της στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζει την επέκτασή της στις ΗΠΑ. Αυτό είναι μέρος της Στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί, όπως αυτή ορίζεται ξεκάθαρα στη Συμφωνία Μετόχων (Shareholder Agreement) ανάμεσα στην Εταιρία, στον ελέγχοντα μέτοχο πλειοψηφίας – WeRealize – και στον μη-ελέγχοντα μέτοχο μειοψηφίας – J.P. Morgan.

Για τη Viva Wallet o στόχος παραμένει ο ίδιος: Συνεχίζει να αναπτύσσεται σύμφωνα με τη στρατηγική της, η οποία έχει συμφωνηθεί από κοινού από τους δύο Μετόχους της.”

 

Επίσημο: Ολοκληρώθηκε το mega deal της Viva Wallet με τη JP Morgan!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις