Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με αιχμή την τεχνολογία ο ΣΕΚΕΕ στο Mobile World Congress 2016

H Ελλάδα που καινοτομεί, η Ελλάδα που παράγει ιδέες, προβάλλεται από σήμερα, Δευτέρα, μέσω της εθνικής μας συμμετοχής στη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση για την ψηφιακή τεχνολογία, Mobile World Congress 2016 (εφεξής MWC) στη Βαρκελώνη, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Το MWC αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός παγκοσμίως στον τομέα της κινητής επικοινωνίας και γενικότερα της ψηφιακής τεχνολογίας. Σε 120.000 τμ. περιπτέρων παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, εθνικές αποστολές και φορείς από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν περισσότεροι απο 5.000 CEO.
Η αποστολή στο MWC υποστηρίζεται σε εθνικό επίπεδο από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το Enterprise Greece ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι οι Eurobank, Wind, Upstream και Viva Wallet.
sekee-DSC-04-702x336

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Γιανναράκης, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα και την προστιθέμενη αξία αυτής της συνεργασίας για ολόκληρο το οικοσύστημα της ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Ο χώρος μας αποτελεί μια κύρια αιχμή στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας για την επόμενη μέρα και η επικοινωνία είναι ένας σημαντικός πυλώνας στη κατεύθυνση αυτή».

“Στόχος μας είναι η κατοχύρωση του ονόματος της Ελλάδας ως διεθνούς παίκτη στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας και των κινητών επικοινωνιών, αλλά και η δημιουργία συνεργασιών”, ανέφερε ακόμη ο κ. Γιανναράκης.

Πέρα από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην αποστολή, όπως οι Viva, Entersoft, Singular Logic, Crypto, Telenevis κ.α., στον ειδικό τοίχο του περιπτέρου θα παρουσιαστούν συνολικά 74 επιχειρήσεις, αρκετές εκ των οποίων δεν είναι μέλη του ΣΕΚΕΕ και δεν είχαν την δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα αποστολής στη Βαρκελώνη, είτε ατομικά είτε μέσω της έτσι και αλλιώς χαμηλού κόστους συμμετοχής στο περίπτερο της Ελλάδας, κάτι που επιβεβαιώνει την προσπάθεια δημιουργίας της «Eθνικής Oμάδας Tεχνολογίας» με κοινούς στόχους και σκοπούς.

Ο ειδικός τοίχος με τις εταιρείες που συμμετέχουν στην αποστολή προσφέρει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και πολυμεσικό περιεχόμενο μέσω QR και NFC.
Ο ειδικός τοίχος με τις εταιρείες που συμμετέχουν στην αποστολή προσφέρει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και πολυμεσικό περιεχόμενο μέσω QR και NFC.

Τουλάχιστον 25 Startup θα συμμετάσχουν με τον ένα ή άλλο τρόπο στην αποστολή στη Βαρκελώνη μερικών εξ’ αυτών μάλιστα θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις στην παράλληλη εκδήλωση 4YFN, μια πολυήμερη σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της “Hellenic Startup Association”.

Εταιρείες που συμμετέχουν ενεργά στην φετινή ελληνική αποστολή:

Avocarrot

Το Avocarrot προσφέρει τεχνολογικά προιόντα στον τομέα της διαφήμησης στα κινητά.

Μέσω μιας τεχνολογικής πλατφόρμας – AVX (Avocarrot exchange) – βοηθάει τους προγραμματιστές εφαρμογών στο κινητό να βγάζουν λεφτά από διαφημήσεις που είναι λιγότερο ενοχλητικές για τους χρήστες, και που ονομάζονται “native ads”.

Crypto S.A.

Η CRYPTO S.A. ιδρύθηκε το 1984 και έκτοτε αναπτύσσει, παράγει και διανέμει καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, στον χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών (Smartphones, Tablets, Wearables, Power Banks, Headphones, Hands free Earphones, USB καλωδια).

Η εταιρεία διαθέτει κεντρική αποθήκη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποστέλλωντας προϊόντα σε διάστημα 1~5 ημερών και υποστηρίζοντας τους B2B πελάτες τους με εξελιγμένα ERP συστήματα.

Cytech

H Cytech Ε.Π.Ε., ασχολείται αποκλειστικά με την παροχή καινοτόμων τεχνολογικών προιόντων και λύσεων mobile και proximity marketing.

Κεντρικό της προϊόν είναι η σουίτα “mCore” η οποία βασίζεται στα Amazon Web Services και αποτελείται από 6 διαφορετικά “market-proven” υποροϊόντα, σχετικά με το mobile messaging, το μάρκετινγκ και τις πληρωμές. (Core Business Software packages for Carriers, Service Providers & Advertising Agencies, Μobile Μarketing Services for SMEs)

Το “mCore cloud” χρησιμοποιείται ήδη από πολλές εταιρείες στην ΕΕ, στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νότιο Αμερική και την Νοτιοανατολική Ασία.

Entersoft

Η Entersoft είναι μία καινοτομική εταιρεία πληροφορικής ειδικευμένη στην παραγωγή λογισμικού και παροχή υπηρεσιών για φιλόδοξες επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια του ΜWC 16, η εταιρεία θα παρουσιάσει τις Entersoft Mobile λύσεις της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση του Entersoft Mobile Sales Force Automation & Field Marketing.

Η συγκεκριμένη λύση της Entersoft αποτελεί μια πολυβραβευμένη εφαρμογή για την ενίσχυση και την αποτελεσματικότητα των πωλήσεων και του field marketing, η οποία αξιοποιείται από πολλές μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε κλάδους Life Science & FMCG, από μεσαίες και μεγάλες εταιρείες με Business to Business και Business to Consumer δραστηριότητες πωλήσεων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Going Up

H Going Up είναι ηγέτιδα στις διαδραστικές, άμεσες και ψηφιακές υπηρεσίες μάρκετινγκ για MNOs και Media Groups.

Από την επινόηση SMS Mega Interactive Campaigns το 2003 μέχρι σήμερα, έγινε γνωστή για τη βελτιστοποίηση πολυδιαυλικών “cross-operator” λύσεων, την ανάπτυξη “state-of-the-art” εργαλείων, προγραμμάτων επιβράβευσης , τις δημιουργικές εκστρατείες της και τις καινοτόμες εφαρμογές της (Sportimo).

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τα μαθηματικά, τη διαφήμιση, τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία για να βελτιστοποιήσει απλές ιδέες εστιάζοντας στα αποτελέσματα και την εξυπηρέτηση του πελάτη. Το πελατολόγιο μας περιλαμβάνει ονόματα όπως MBC, Vodafone, Orange,  Telenor και T-Mobile.

Justphonebook

Το JustPhoneBook είναι μία cloud based εφαρμογή που παρέχει ένα βασικό και πολύ απλό σύστημα company contact management προσφέροντας Web application, και αυτοματοποιημένο συγχρονισμό και Offline λειτουργία σε φορητές συσκευές μέσω αντίστοιχων Mobile applications για όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες (iOS, Android, Windows Phone).

Η βασική λειτουργικότητά του είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες (Web, Mobile), ενώ κάποια διαχειριστικά και marketing εργαλεία είναι διαθέσιμα μόνο στην web εφαρμογή.

Η εφαρμογή είναι εύκολα shared σε όλους τους εργαζομένους μίας επιχείρησης, υποστηρίζει δομή companies με σχετιζόμενα contacts, και επιτρέπει την διενέργεια μαζικής επικοινωνίας με email & SMS.

M-STAT

H M-STAT ιδρύθηκε το 2001 από μία ομάδα ανθρώπων με πολυετή εμπειρία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και είναι από τους πρωτοπόρους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (value adding services) σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αξιοποιώντας τα τεχνολογικά πρότυπα των τεχνολογιών του χώρου (WAP, GPRS, Multimedia Message Service κ.α.) αναλαμβάνει το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη φιλοξενία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Οι υπηρεσίες και το περιεχόμενο που παρέχει απευθύνονται τόσο σε Επιχειρήσεις (B2B), όσο και σε καταναλωτές (B2C).

Παρέχει Bulk SMS υπηρεσίες αμφίδρομης επικοινωνίας, Direct SMS Termination, υψηλής ποιότητας SMS routes και αξιόπιστη συνδεσιμότητα HTTP, SMPP και SMPP, Premium SMS Gateways, SIM Ηosting και Push Notifications.

Motivian

Η Motivian δραστηριοποιείται στον κλάδο της τεχνολογίας παρέχοντας εφαρμογές και υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού που στηρίζουν την οργάνωση και την ανάπτυξη των πελατών της.

Τα Προγράμματα Ανταμοιβών της Motivian σας επιτρέπουν να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας, να προωθήσετε (νέα) προϊόντα και να προσελκύσετε νέους πελάτες – μέσω μίας ποικιλίας μηχανισμών και εργαλείων, ανάλογα με το κοινό και το στόχο.

MPASS

Το MPASS ExplorIT είναι ιδανικό για τη νέα εκείνη γενιά πελατών που αναζητούν μία βελτιωμένη εμπειρία αγορών.

Αξιοποιώντας το Internet of Things, αναλύοντας τα συναισθήματα, τη φυσική γλώσσα και την κοινωνική επιρροή, η πλατφόρμα ExplorIT αυξάνει την αναγνωρισιμότητα μίας μάρκας και παροτρύνει τις αγοραστές μέσω συγκεκριμένων προσφορών, ενισχύοντας την αγορά.

Noveltech

Η Noveltech παρουσιάζει το MitosTravelGuides, μία λύση για την προώθηση του τουρισμού και της κουλτούρας, μέσω του Διαδικτύου και των mobile συσκευών, μέσω των Tourism Boards, τα οποία η εταιρεία διαμόρφωσε κατάλληλα για τους Mobile Operators.

Η Noveltech καλύπτει με μία ευρεία γκάμα εφαρμογών υψηλής ποιότητας περισσότερους από 500 προορισμούς παγκοσμίως – μέσω Travel Guides, Beacons, Επαυξημένης Πραγματικότητας, προσφορών, Trip Planners και άλλων υπηρεσιών πολυμέσων.

Protonyx Data Services

Η Protonyx Data Services είναι από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στο χώρο του bandwidth bonding & optimization, έχοντας αναπτύξει και διαθέσει αποκλειστικά στην αγορά τις υπηρεσίες εικονικού μισθωμένου κυκλώματος για επαγγελματικές επιχειρήσεις που ενσωματώνονται στα πακέτα υπηρεσιών comBOX.

Οι υπηρεσίες comBOX της Protonyx Data Services χαίρουν της εμπιστοσύνης σημαντικών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, για την αναβάθμιση των δικτυακών τους υποδομών, καθώς και στρατηγικών συνεργατών, στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

Regate

Η Regate εξειδικεύεται από το 2004 στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων φορητής τεχνολογίας για επιχειρήσεις (Enterprise Mobility).

Η Regate Effective Suite είναι μία Β2Β “stand-alone” πλατφόρμα, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε παρόχου τηλ/νιών, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εν κινησει στελεχών τους, να μειώσουν το κόστος και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους, συμπεριλαμβάνοντας εργαλεία για Sales Force Automation, Van Sales, Field Service και Asset Management.

SingularLogic

Η SingularLogic αποτελεί τη Νο 1 ελληνική εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών & λύσεων Πληροφορικής στην Ελλάδα – συνεργαζόμενη με το Υπουργείο Εσωτερικών από το 1981.

Οι δραστηριότητες της, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού, τη μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων  πληροφορικής για τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, καθώς και τη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων καταξιωμένων διεθνών οίκων πληροφορικής.

Η εγκατεστημένη βάση της αριθμεί 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 700 μεγάλες επιχειρήσεις, ισχυρό πανελλαδικό δίκτυο διανομής 400 συνεργατών και περισσότερα από 400 σημαντικά υλοποιημένα έργα πληροφορικής στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα.

Softweb

Η Pocket Wrap είναι μια πρωτοποριακή και βραβευμένη τεχνολογία η οποία συνδέει τα “backend” συστήματα σας  (ιστοσελίδες, e-shop, κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, CRM κλπ) με “native mobile” εφαρμογές.

Ιδανική λύση για όσους διαχειρίζονται μεγάλο όγκο δεδομένων, χρησιμοποιώντας περισσότερα από ένα “back-end” συστήματα ως “feeder” και έχουν την ανάγκη απεικόνισης ενοποιημένων στοιχείων στο smartphone ή το tablet τους.

Telenavis

Το Telenavis WorkForce Manager αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης πόρων που ενδυναμώνει το προσωπικό σας, παρέχοντάς εξατομικευμένα εργαλεία τα οποία διασφαλίζουν υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας και εξυπηρέτησης πελατών.

Upcom

Η Upcom είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, η οποία αναπτύσει εφαρμογές σε ολόκληρη την Ευρώπη, υλοποίησε την εμπορικής “mobile-oriented” SaaS πλατφόρμας Super@pp, η οποία επιτρέπει στον καταναλωτή να αλληλεπιδρά με τον πωλητή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των αγορών του.

Η Upcom, δημιουργός της καινοτόμου εφαρμογής “nutrINsider”, ψάχνει για συνεργάτες οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ή θα μεταπωλούν τις υπηρεσίες της.

Upstream

Η Upstream συμβάλει στην επιτάχυνση του “mobile commerce” σε αγορές υψηλής ανάπτυξης, ικανή να συνδέσει με το λογισμικό και την υποδομή της σχεδόν 1.2 δισεκατομμύριο άτομα, τα οποία θα λαμβάνουν και θα πληρώνουν τις πλέον σχετικές και οικονομικές συνδρομητικές υπηρεσίες στις φορητές συσκευές τους.

Η Upstream έχει ήδη 65 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές σε 43 χώρες, καταγράφοντας αγορές αξίας $250 εκατομμύριων μόνο το 2015, με αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης.

Vidavo

Το VidaMe επιτρέπει στον καταναλωτή να έχει πρόσβαση και να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την προσωπική υγεία/ευεξία, μέσω μιας έξυπνης εφαρμογής, συνδεδεμένων συσκευές και μιας πλατφόρμα cloud, όπου τα “Big Data” και τα “analytics” χρησιμοποιούνται για να παρέχουν καθοδήγηση.

H VidaMe είναι η “γεφύρωση” του χάσματος μεταξύ του “γνωρίζειν και πράττειν”,  κινητοποιώντας τον καταναλωτή να συμμετάσχει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Viva

H Viva Payments (Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ) προσφέρει ένα σύνολο από καινοτόμες υπηρεσίες πληρωμών σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, παρέχοντας κορυφαία ασφάλεια, ευελιξία και συνεχή υποστήριξη. Λειτουργεί με επίσημη άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Ίδρυμα Έκδοσης Ηλεκτρονικού Χρήματος για λειτουργία εντός EOX-31.

VoiceWeb

Το VoiceWeb Mobile Marketing χαρτοφυλάκιο αποτελείται από Loyalty, Premium ή Customer Acquisition Campaigns σχεδιασμένες ώστε να επιτύχουν σημαντικούς στόχους, όπως την αύξηση του ARPU, την ενίσχυση της ικανοποίησης του πελάτη και το Brand Equity.

Η εφαρμογή επιτυγχάνεται με ελάχιστη συμμετοχή από MNOs, χωρίς τη δέσμευση εσωτερικών πόρων και χωρίς οικονομικό κίνδυνο.

Yuboto

Η Yuboto είναι μια πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών mobile marketing, προηγμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων και λύσεων mServices.

Το Yuboto Yuniverse αποτελείται από μία ομάδα εργαλείων επικοινωνίας και mobile marketing που επιτρέπουν στον καθένα να επικοινωνεί αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, μέσα απο το οποίο θα μπορέσετε να: στείλετε μαζικά SMS και MMS, στείλετε μαζικά ηχογραφημένα μηνύματα σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες Email to SMS, να στείλετε και να λάβετε Email μέσω SMS.

Το Yuniverse έχει βραβευθεί δύο φορές και διατίθεται ως “White Label” πλατφόρμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις