Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elon Musk και SpaceX: Πιέσεις από Αμερικανούς νομοθέτες για υπηρεσίες δορυφορικής επικοινωνίας Starshield στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ταϊβάν

Το Πεντάγωνο ανέθεσε στη SpaceX μονοετές συμβόλαιο για το Starshield τον Σεπτέμβριο, με προσδοκίες παγκόσμιας πρόσβασης ως μέρος της συμφωνίας.

Ο Elon Musk και η SpaceX αντιμετωπίζουν πιέσεις από τους νομοθέτες των ΗΠΑ να παρέχουν υπηρεσίες δορυφορικής επικοινωνίας Starshield στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Ταϊβάν. Αυτό το αίτημα προκύπτει εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια της Ταϊβάν και την πιθανή απειλή κινεζικής επίθεσης.

Η Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Κίνα, με επικεφαλής τον βουλευτή Mike Gallagher, ζήτησε επίσημα από τον Musk να διασφαλίσει ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ στην Ταϊβάν έχουν πρόσβαση στο Starshield, ένα δίκτυο σχεδιασμένο ειδικά για στρατιωτική χρήση. Το αίτημα αυτό ακολουθεί την επίσκεψη του Gallagher και μιας αντιπροσωπείας νομοθετών στην Ταϊβάν, όπου συναντήθηκαν με αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου Tsai Ing-wen, και συζήτησαν τα τρωτά σημεία επικοινωνίας του νησιού, ιδιαίτερα ενόψει πιθανών κινεζικών ενεργειών για την αποκοπή υποθαλάσσιων καλωδίων που συνδέουν την Ταϊβάν με το παγκόσμιο διαδίκτυο.

Το Starshield, διαφορετικό από την πολιτική υπηρεσία Starlink της SpaceX, προορίζεται να παρέχει ασφαλείς δυνατότητες επικοινωνίας και παρατήρησης στον στρατό, αξιοποιώντας δορυφόρους χαμηλής τροχιάς. Το Πεντάγωνο ανέθεσε στη SpaceX μονοετές συμβόλαιο για το Starshield τον Σεπτέμβριο, με προσδοκίες παγκόσμιας πρόσβασης ως μέρος της συμφωνίας.

Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Musk στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών εσόδων από τις δραστηριότητες της Tesla στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, η SpaceX δεν έχει απαντήσει δημοσίως στο αίτημα των νομοθετών. Το θέμα υπογραμμίζει τις ευρύτερες γεωπολιτικές εντάσεις γύρω από την Ταϊβάν, τις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς και τη στρατηγική σημασία των τεχνολογιών δορυφορικών επικοινωνιών στις σύγχρονες στρατιωτικές επιχειρήσεις και την εθνική ασφάλεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις