Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Klarna: Σε συζητήσεις για IPO ύψους 20 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

Για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ, η Klarna ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη του Klarna Plus, που εκδόθηκε από την WebBank, σε επιλεγμένους πελάτες μέσω της εφαρμογής της.

 

Η Klarna, η εταιρεία Buy Now, Pay Later (BNPL), άρχισε πρόσφατα να συζητά με επενδυτικές τράπεζες για να εργαστεί σε μια αρχική δημόσια προσφορά που θα μπορούσε να συμβεί το τρίτο τρίμηνο του 2024, με την Klarna να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιδιώξει αποτίμηση περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως ανέφερε το Bloomberg, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι λεπτομέρειες της προσφοράς, συμπεριλαμβανομένης της αποτίμησης και του χρονοδιαγράμματος θα μπορούσαν να τροποποιηθούν, δεν αποκαλύφθηκαν.

Η αποτίμηση της εταιρείας έφτασε περίπου τα 45,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο του 2021 πριν μειωθεί στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια ώθησαν τους επενδυτές να επανεξετάσουν την υποστήριξη διαδικτυακών πλατφορμών δανεισμού. Σύμφωνα με εκπροσώπους σε δήλωση που δόθηκε στο Bloomberg τον Ιανουάριο του 2024, μια IPO στις ΗΠΑ θα μπορούσε να συμβεί την επόμενη περίοδο, με αξιωματούχους να σημειώνουν ότι η χώρα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Klarna με έσοδα, με πάνω από 37 εκατομμύρια πελάτες.

Για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ, η Klarna ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη του Klarna Plus, που εκδόθηκε από την WebBank, σε επιλεγμένους πελάτες μέσω της εφαρμογής της. Η υπηρεσία ορίστηκε για να επιτρέψει στα μέλη να βελτιώσουν την εμπειρία τους στην Klarna λαμβάνοντας πρόσβαση σε διάφορες δυνατότητες και προσφορές, συμπεριλαμβανομένων των τελών εξυπηρέτησης για το προϊόν One Time Card της εταιρείας, διπλούς πόντους ανταμοιβής και ειδικές προσφορές με διάφορες μάρκες.

Εκτός από την υποστήριξη της στρατηγικής ανάπτυξής της, η Klarna παρουσίασε την υπηρεσία ως απάντηση στην έρευνα που δείχνει ότι οι χρήστες απαιτούν βελτιωμένη εμπειρία αγορών μέσω ενός μοντέλου συνδρομής. Επιπλέον, το λανσάρισμα βοήθησε τη δέσμευση της εταιρείας με τους καταναλωτές της με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα διαφοροποίησε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο λύσεων πληρωμών και αγορών.

Η εισαγωγή της Klarna Plus ήρθε μετά από μια περίοδο ανάπτυξης για την επιχείρηση στην αγορά των ΗΠΑ, με στόχο να αναπτυχθεί πέρα από τις υπηρεσίες BNPL σε ένα οικοσύστημα αγορών και πληρωμών. Με τις δραστηριότητές της να ξεκινούν το 2005, η εταιρεία με έδρα τη Σουηδία παρέχει πίστωση σε περίπου 150 εκατομμύρια αγοραστές παγκοσμίως,. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, η Klarna διαχειρίζεται σήμερα σχεδόν 2 εκατομμύρια συναλλαγές την ημέρα σε 45 χώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις