Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Samsung Knox: Λαμβάνει την πιστοποίηση CC για τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας των τηλεοράσεων

Η πιστοποίηση αποδεικνύει τη δέσμευση του Samsung Knox για παροχή υψηλής ασφαλείας και αποτελεσματικότητας εδώ και 10 χρόνια

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε την πιστοποίηση Common Criteria (CC) που έλαβε το Samsung Knox, η αξιόπιστη λύση ασφαλείας που ενσωματώνεται στις τηλεοράσεις 2024. Η πιστοποίηση ήρθε πριν το επίσημο λανσάρισμα των νέων μοντέλων.

Η πιστοποίηση CC αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς, καθώς αναγνωρίζεται από 31 χώρες παγκοσμίως, προσφέροντας την δυνατότητα αξιολόγησης και πιστοποίησης των ιδιοτήτων ασφάλειας για προϊόντα τεχνολογίας IT. Η Samsung λαμβάνει, επί μία δεκαετία, την πιστοποίηση CC για το Samsung Knox. Πρόκειται για την αξιόπιστη λύση ασφαλείας για τις τηλεοράσεις της εταιρείας, που βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Φέτος, το Samsung Knox αναδεικνύει την παγκόσμια υπεροχή και την αριστεία της εταιρείας σε θέματα ασφαλείας, λαμβάνοντας την πιστοποίηση προτού οι τηλεοράσεις 2024 γίνουν διαθέσιμες στην αγορά.

«Καθώς η καθημερινή μας ζωή γίνεται ολοένα και πιο συνδεδεμένη, η Samsung αναγνωρίζει τη θεμελιώδη ανάγκη για προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων», σημείωσε ο Yongjae Kim, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Αναλογιζόμενοι αυτή την ανάγκη, είμαστε υπερήφανοι που διακρινόμαστε με την πιστοποίηση CC επί 10 συναπτά έτη για το Samsung Knox που ενσωματώνουν οι τηλεοράσεις Samsung. Η διάκριση αυτή αποδεικνύει την δέσμευσή μας για συνεχή ενίσχυση των μέτρων και των προτύπων ασφαλείας».

Η πιστοποίηση CC διασφαλίζει με συνέπεια και ακρίβεια τα πρότυπα αξιολόγησης για την ασφάλεια των προϊόντων τεχνολογίας, ενώ συνεχίζει να βελτιώνει σταθερά την αποτελεσματικότητα στις διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης. Με βελτιωμένες τις διαδικασίες αξιολόγησης και τα υψηλά πρότυπα, η πιστοποίηση CC στοχεύει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ασφάλεια των πιστοποιημένων προϊόντων τεχνολογίας. Αποτελείται από το Προφίλ Προστασίας (Protection Profile, PP) και το Στόχο Ασφαλείας (Security Target, ST). Η Samsung Knox εκπλήρωσε με επιτυχία τα κριτήρια του Στόχου Ασφαλείας, πληρώντας τα πρότυπα για την πιστοποίηση CC.

Η πιστοποίηση CC αναδεικνύει τρία βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που περιλαμβάνονται στο σύστημα ασφαλείας Samsung Knox:

  • Tizen OS Monitoring: Το Samsung Knox ανιχνεύει ενεργά πιθανές απειλές παραβίασης σε πραγματικό χρόνο, επισημαίνοντας τυχόν μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές σε κρίσιμους τομείς του Tizen OS, του πυρήνα των τηλεοράσεων Samsung.
  • Phishing Website Blocking: Το Samsung Knox επαληθεύει τις ιστοσελίδες στις οποίες έχουν πρόσβαση οι χρήστες, μπλοκάροντας προληπτικά τυχόν ιστότοπους phishing για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
  • Enhanced Personal Information Protection: Το Samsung Knox εξασφαλίζει απρόσκοπτη προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών μέσω ασφαλούς σύνδεσης με το Samsung Knox Vault, έναν ειδικό επεξεργαστή για λειτουργίες ασφαλείας.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις