Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ATRIDE: Χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ για την τεχνολογία έξυπνων ρούχων

Η ATRIDE και οι συνεργάτες της έχουν λάβει χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσουν στην επέκταση, επικύρωση και εμπορευματοποίηση της τελευταίας καινοτομίας τους στα έξυπνα ρούχα: το πουκάμισο «Digilung».

Η ATRIDE, μια ελληνική wearable τεχνολογική startup με έδρα την Αθήνα, βγήκε από το stealth mode ανακοινώνοντας ένα σημαντικό ευρωπαϊκό βραβείο χρηματοδότησης από το Interregional Innovation Investments Instrument (I3) και το European Innovation Council & SMEs Executive Agency.

Η ATRIDE και οι συνεργάτες της έχουν λάβει χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσουν στην επέκταση, επικύρωση και εμπορευματοποίηση της τελευταίας καινοτομίας τους στα έξυπνα ρούχα: το πουκάμισο «Digilung». Έχει σχεδιαστεί για άτομα που πάσχουν από χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, όπως η ΧΑΠ και το άσθμα, καθώς και ελίτ αθλητές που ενδιαφέρονται για ακριβείς αναλύσεις φυσιολογικών επιδόσεων.

Το πουκάμισο Digilung χρησιμοποιεί ενσωματωμένους υφασμάτινους και μικροηλεκτρονικούς αισθητήρες για να παρέχει εξατομικευμένη φροντίδα στο σημείο ανάγκης. Αυτό βελτιώνει τα αποτελέσματα των ασθενών και δημιουργεί νέες κλινικές γνώσεις για καλύτερη διαχείριση της νόσου. Το πουκάμισο χρησιμοποιεί ιδιόκτητους αλγόριθμους AI / ML και σχέδια αισθητήρων, προηγμένα νανοϋλικά και έξυπνα ρούχα – όλα ενσωματωμένα σε ένα κομψό μπλουζάκι. Η ATRIDE στοχεύει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στις διεθνείς αγορές και να εγκαινιάσει μια νέα εποχή εμπορικής επιτυχίας ηλεκτρονικών υφασμάτων.

Η ATRIDE εδρεύει στην Αθήνα και είναι πρωτοπόρος στον σχεδιασμό και τη μηχανική έξυπνων ενδυμάτων χρησιμοποιώντας ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, ανάλυση απόδοσης, πολυδιάστατες λύσεις που βασίζονται σε δεδομένα και νανοϋλικά. Έχει δεσμευτεί να μεταμορφώσει το τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης και ευεξίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις