Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Greenlyte: Χρηματοδότηση ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, για δέσμευση του CO2 από την ατμόσφαιρα

Ειδικεύεται σε ένα σύστημα άμεσης δέσμευσης αέρα που απομακρύνει αποτελεσματικά το CO2 από την ατμόσφαιρα.

Η Greenlyte Carbon Technologies έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης Series A ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση προήλθε από την Earlybird Venture Capital, υποστηριζόμενη από την QuantumDiamonds και randevu.tech, το Green Generation Fund, την Carbon Removal Partners, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Dr. Udo Jung και την Partech, η οποία εντάχθηκε στην ομάδα επενδυτών. Με αυτόν τον γύρο, η γερμανική startup έχει πλέον συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.  Επιπλέον, η Greenlyte κέρδισε δύο επιχορηγήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ιδρύθηκε το 2022 από τους Florian Hildebrand, Dr. Niklas Friederichsen και Dr. Peter Behr και ειδικεύεται σε ένα σύστημα άμεσης δέσμευσης αέρα που απομακρύνει αποτελεσματικά το CO2 από την ατμόσφαιρα. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα υγρό απορροφητικό διάλυμα με ελάχιστη ενέργεια και παράγει υδρογόνο ως υποπροϊόν.
Η διαδικασία μπορεί να ενσωματωθεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν βασίζεται σε υψηλή θερμότητα ή πίεση. Το παραγόμενο CO2 και το υδρογόνο μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για χημικά, δομικά υλικά και εναλλακτικά καύσιμα ή για τη δημιουργία αρνητικών εκπομπών.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις