Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΔΕΗ: Ολοκλήρωσε την εξαγορά αιολικού πάρκου 84 MW στη Ρουμανία

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιλέχθηκε ως προτιμώμενος αγοραστής μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν διεθνείς εταιρείες. 

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θυγατρική της ΔΕΗ, ολοκλήρωσε την εξαγορά αιολικού πάρκου 84 MW στη Ρουμανία, από τις ευρωπαϊκές θυγατρικές του ομίλου Lukoil του 100% της Land Power s.r.l., μετά την ολοκλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Σε συνέχεια της από 24.07.2023 ανακοίνωσης, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και μετά την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων, την εξαγορά από τις θυγατρικές του ομίλου Lukoil του 100% της Land Power s.r.l., η οποία κατέχει αιολικό πάρκο στη Ρουμανία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 84 MW.

Το αιολικό πάρκο παράγει περισσότερες από 200 GWh ετησίως καθώς βρίσκεται στις περιοχές Dorobantu και Topolog, οι οποίες έχουν το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη χώρα. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιλέχθηκε ως προτιμώμενος αγοραστής μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν διεθνείς εταιρείες.

Η Kommunalkredit Austria AG ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP και Milbank LLP ως νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις