Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Lucid Motors συγκεντρώνει 1 δισ. δολάρια από τη Σαουδική Αραβία, καθώς αναζητά αγοραστές για πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα

Η εταιρεία προσπαθεί να αμβλύνει το υψηλό κόστος που συνδέεται με την κατασκευή και την πώληση του πολυτελούς ηλεκτρικού sedan.

 

Η Lucid Motors συγκεντρώνει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τον μεγαλύτερο οικονομικό υποστηρικτή της, τη Σαουδική Αραβία, καθώς προσπαθεί να αμβλύνει το υψηλό κόστος που συνδέεται με την κατασκευή και την πώληση του πολυτελούς ηλεκτρικού sedan.

Η νέα χρηματοδότηση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η Lucid είπε στους επενδυτές ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μόνο περίπου 9.000 ηλεκτρικά οχήματα Air φέτος, μια μικρή αύξηση σε σχέση με την παραγωγή του περασμένου έτους. Έχασε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 και τελείωσε το έτος με μόλις 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα.

Η εταιρεία έχει αγωνιστεί να βρει πρόθυμους αγοραστές για το ακριβό σεντάν Air και έχει μειώσει τις τιμές πολλές φορές τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις πωλήσεις. Η Lucid σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει την κατασκευή του ηλεκτρικού της SUV Gravity στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις