Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Passkeys: Σύμμαχος των εταιρειών για ενίσχυση της ψηφιακής τους άμυνας

Τα Passkeys έχουν αναδειχθεί ως σημαντικός παίκτης σε αυτόν τον χώρο, προσφέροντας μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας.

Με τις κυβερνοαπειλές να εξελίσσονται σε πολυπλοκότητα και συχνότητα, οι εταιρείες αναζητούν συνεχώς ισχυρές λύσεις για την ενίσχυση της ψηφιακής τους άμυνας.

Τα Passkeys έχουν αναδειχθεί ως σημαντικός παίκτης σε αυτόν τον χώρο, προσφέροντας μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας.

Η τεχνολογία χωρίς κωδικό πρόσβασης, η οποία εισήχθη για πρώτη φορά το 2022, βασίζεται σε βιομηχανικά πρότυπα που αναπτύχθηκαν από την Κοινοπραξία Wide Web (W3C) και τη FIDO Alliance , μια βιομηχανική οργάνωση που εργάζεται για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Διαδίκτυο εκσυγχρονίζοντας τις διαδικασίες σύνδεσης και μειώνοντας την ανάγκη για κωδικούς πρόσβασης.

Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google, η Apple, το PayPal και το eBay βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης αυτής της τεχνολογίας, για μια απρόσκοπτη, χωρίς κωδικό πρόσβασης εμπειρία σύνδεσης.

Η Google, μέλος της Συμμαχίας FIDO, λέει ότι οι κωδικοί πρόσβασης παρέχουν απαράμιλλη προστασία έναντι απειλών όπως το phishing. “Και δεδομένου ότι είναι αποθηκευμένα στην τοπική συσκευή σας, δεν μπορούν να μαντέψουν ή να επαναχρησιμοποιηθούν για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς έναντι των εισβολέων”, σημειώνει η Google στον ιστότοπό της.

Ωστόσο, οι τεχνολογικοί γίγαντες δεν είναι μόνοι που αγκαλιάζουν αυτήν την τάση. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Keeper Security ανακοίνωσε πρόσφατα υποστήριξη για τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης σε κινητές συσκευές iOS και Android. Με το Keeper Vault, οι κωδικοί πρόσβασης δημιουργούνται, αποθηκεύονται και διαχειρίζονται με ασφάλεια, διευκολύνοντας την εύκολη πρόσβαση σε ιστότοπους και εφαρμογές σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και τα λειτουργικά συστήματα. Οι χρήστες μπορούν να ανακτήσουν απρόσκοπτα τους κωδικούς πρόσβασης από το Keeper Vault, διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα είτε σε επιτραπέζιους είτε σε φορητές συσκευές.

Αυτή η αυξημένη δυνατότητα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υιοθέτηση εφαρμογών all-in-one, οι οποίες εξορθολογίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες και προσφέρουν στους χρήστες μια πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εμπειρία.

Σύμφωνα με ευρήματα που περιγράφονται λεπτομερώς σε μια κοινή μελέτη των PYMNTS Intelligence-PayPal , παρά το έντονο ενδιαφέρον για την ευκολία των καθημερινών εφαρμογών all-in-one, οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων παραμένουν εμπόδιο για την ευρεία υιοθέτηση.

Η εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων ή κλειδιών πρόσβασης για τη σύνδεση προέκυψε ως η πιο αποτελεσματική στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων ασφάλειας και την ενθάρρυνση της υιοθέτησης των χρηστών, σύμφωνα με τη μελέτη. Το 25% των καταναλωτών στις ΗΠΑ ανέφερε αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας ως το πιο σημαντικό σε μια καθημερινή εφαρμογή.

Στην ουσία, η ενσωμάτωση των κλειδιών πρόσβασης στο ψηφιακό οικοσύστημα αντιπροσωπεύει μια στροφή προς την ασφάλεια και την ευκολία. Και καθώς οι κυβερνοαπειλές εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο, η υιοθέτηση του χαρακτηριστικού ασφαλείας θα είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι η ψηφιακή υποδομή της συνδεδεμένης οικονομίας παραμένει ενισχυμένη έναντι κακόβουλων παραγόντων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις