Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Udio: Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη “μπλέκεται” στα πόδια της Μουσικής

Η νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που με απλές εντολές δημιουργεί νέα μουσικά κομμάτια συμπεριλαμβανομένων των στίχων και της ερμηνείας.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον πραγματικότητα και παίρνει θέση σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας φέροντας ριζικές αλλαγές.
Μία εντυπωσιακή εφαρμογή με χρήση AI αυτήν την στιγμή είναι στον κλάδο της μουσικής, με το Udio να ξεχωρίζει ως ένα εργαλείο που ανοίγει νέους ορίζοντες στη δημιουργία και την ανακάλυψη μουσικής σύμφωνα με τους δημιουργούς του, οι οποίοι μάλιστα είναι πρώην ερευνητές της DeepMind της Google.

Μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέπει στους χρήστες του να επιλέξουν ελεύθερα εάν επιθυμούν να αναλάβουν τον έλεγχο ή να αφήσουν τη δημιουργικότητα στη φροντίδα του αλγορίθμου. Με μια απλή προτροπή, το Udio μπορεί να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη μουσική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων των στίχων και της φωνητικής ερμηνείας.
Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του Udio είναι η δημιουργία προσωποποιημένων τραγουδιών με βάση τις προτιμήσεις και το στυλ του κάθε χρήστη. Ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας στη μουσική παραγωγή, ο καθένας μπορεί να βρει έμπνευση και να δημιουργήσει το δικό του μουσικό κομμάτι.

Προς το παρόν, το Udio είναι σε μορφή beta και προσφέρεται η δημιουργία έως και 1.200 κομματιών το μήνα δωρεάν. Ωστόσο, η χρήση του Udio δεν είναι χωρίς αμφισβητήσεις. Η προσέγγιση του σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων είναι αμφιλεγόμενη, καθώς η πλατφόρμα δεν διαθέτει τη δυνατότητα να παράγει περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς την άδεια του δημιουργού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις