Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ισμήνη Παπακυρίλλου: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ αλλάζει τα δεδομένα στη χρηματοδότηση των Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Καταλυτικός ο ρόλος της HDB στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας - νέα χρηματοδοτικά εργαλεία με ευνοϊκούς όρους.

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) είναι ένας πολύ σημαντικός αναπτυξιακός οργανισμός με κύριο στόχο τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ)», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ισμήνη Παπακυρίλλου σε συνεντεύξεις της στο πλαίσιο του Delphi Forum στον Γιάννη Κουτσομύτη και στη Ρομίνα Νικηφόρου από CNN Greece.
 «Αξιοποιούμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, δημιουργώντας στοχευμένα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, με μειωμένα ή επιδοτούμενα επιτόκια, χαμηλές ή και μηδενικές εξασφαλίσεις που διοχετεύονται στην αγορά μέσω των εμπορικών τραπεζών. Βασική μας στόχευση είναι να διευρύνουμε τον αριθμό των ΜμΕ που θα έχουν πρόσβαση στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Διαδραματίζουμε δηλαδή καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς μέσω της στήριξής μας συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς της»,
 
Η κα. Παπακυρίλλου μίλησε για το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ).
«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα εργάζεται εντατικά, ώστε μετά το Πάσχα να βγει το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που θα διοχετεύσει πόρους 2,2 δισ. ευρώ στην αγορά».
Εξηγώντας την λειτουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ η κυρία Παπακυρίλλου πρόσθεσε ότι, «αποτελεί ένα ταμείο- ομπρέλα: Ταμείο Δανείων και Ταμείο Εγγυήσεων και παρέχει τη δυνατότητα λήψης είτε επενδυτικού δανείου είτε δανείου κεφαλαίου κίνησης».
Η κα. Παπακυρίλλου υπογράμμισε  ιδιαίτερα τη στήριξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, καθώς παρέχει δάνεια ειδικού σκοπού στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν λιγότερο από 5 έτη.
Επιπλέον, η Ισμήνη Παπακυρίλλου αναφέρθηκε στα προγράμματα που ενισχύουν την «πράσινη» μετάβαση και ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων, στη βάση της στόχευσης της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων:
  • · Το Ταμείο Ψηφιακής Αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 175 εκ. ευρώ και
  • · Το Ταμείο Πράσινων Συγχρηματοδοτούμενων Δανείων, συνολικού προϋπολογισμού 415 εκ. ευρώ.
 
«Η ψηφιακή και «πράσινη» μετάβαση μπορεί να μεταμορφώσει το επιχειρείν, γι’ αυτό η HDB παρέχει τα εργαλεία που βοηθούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα προς επίτευξη του στόχου αυτού», υπογράμμισε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
«Σε μια περίοδο υψηλών επιτοκίων, οι ευνοϊκοί όροι των χρηματοδοτικών εργαλείων της HDB δίνουν την ευκαιρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπουν στον κύκλο χρηματοδότησης. Στην HDB ακούμε την αγορά και παρέχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις