Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JA Greece: Τρεις μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις απέσπασαν διακρίσεις στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας

Η ομάδα «SCHOOL BUDDY» από το Γυμνάσιο/Λύκειο Αβδήρων και Γυμνάσιο Φερών, που απέσπασε το πρώτο βραβείο, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό «SIR 2024» που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου 2024, στον οποίο συμμετέχουν εννιά χώρες από την Ευρώπη και την Ασία.

Τρεις μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις απέσπασαν διακρίσεις στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας «Social Innovation Relay» (SIR) του Junior Achievement Greece.

Στον διαγωνισμό παρουσίασαν τις ιδέες τους δέκα ομάδες. Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ψηφιακή πλατφόρμα «SCHOOL BUDDY» του Γυμνασίου/Λυκείου Αβδήρων και του Γυμνασίου Φερών, που διευκολύνει την αναδιανομή εκπαιδευτικού υλικού μεταξύ σχολείων και την εύρεση χορηγών για τις ανάγκες τους. Το δεύτερο βραβείο έλαβε το δίγλωσσο επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων «Hip History» της Λεόντειου Σχολής Νέας Σμύρνης, το οποίο είναι γραμμένο και στα ελληνικά αλλά και σε κώδικα Μπράιγ.

Με το τρίτο βραβείο τιμήθηκε το καινοτόμο σύστημα καλλιέργειας φυτών «Arbori» του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης οι:

• ΑΜΕ – 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

• BrewCrafts – Κολέγιο Ψυχικού

• COFFEE-RECYCLING – 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

• E(sg)raser – 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων

• MEMNISO – 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών

• PETI_TOU Boutique Up Cycling & Second Hand Made Clothes – ΕΝΕΕΓΥ.Λ Αγρινίου

• Volundeer – 1ο ΓΕΛ Σερρών

Στην επίσημη έναρξη του διαγωνισμού, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, απηύθυνε χαιρετισμό στα παιδιά αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «είναι πολύ σημαντικό για τις μαθήτριες και τους μαθητές να εξοικειώνονται με την έννοια της κοινωνικής καινοτομίας, να καλλιεργούν κοινωνικές δεξιότητες, συνεργατικό πνεύμα και φυσικά το επιχειρείν. Η σημερινή προσπάθεια των μαθητών εντάσσεται σε μία μεγαλύτερη εθνική προσπάθεια για την εθνική οικονομία. Είμαστε μαζί σε αυτό το ταξίδι. Στηρίζουμε πάντα τη νεολαία μας που φέρνει αυτόν τον άνεμο ανανέωσης στον τόπο μας».

Η ομάδα «SCHOOL BUDDY» από το Γυμνάσιο/Λύκειο Αβδήρων και Γυμνάσιο Φερών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό «SIR 2024» που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου 2024, στον οποίο συμμετέχουν εννιά χώρες από την Ευρώπη και την Ασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις