Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BEYOND 2024: Η Θεσσαλονίκη…υποδέχτηκε το ekip!

Το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο ekip αποτελεί μια νέα πλατφόρμα πολιτικής για την καινοτομία στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο ekip, μια νέα πλατφόρμα πολιτικής για την καινοτομία στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης – Cultural and Creative Industries (CCI) – υποδέχτηκε για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της BEYOND 2024 με τη συμμετοχή σημαντικών προσκεκλημένων από την Ελλάδα & το εξωτερικό.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Alvin Graylin, China President of HTC, πρωτοπόρος της τεχνολογίας, επιχειρηματίας και συγγραφέας του βιβλίου “Our Next Reality”, ο οποίος παρουσίασε την εξέλιξη της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και τα μελλοντικά βήματα που θα γίνουν σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, η τέχνη, η μουσική, η φωτογραφία.

Το στίγμα της κυβερνητικής προσέγγισης στο ζήτημα της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα στον πολιτισμό έδωσε ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Όπως σημείωσε, το Creative Greece – που δημιουργείται με την συνένωση του ΕΚΟΜΕ με τον Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου – αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα στον τομέα των Creative Industries και της καινοτομίας που δεν υπήρχε πριν από λίγα χρόνια.

Στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20 ομιλητές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι οποίοι προέρχονται από όλο το φάσμα της παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, παρουσιάστηκαν όλα όσα σχετίζονται με τη συνεργασία και την καινοτομία, αλλά και τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση ΑΙ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι οι συμμετέχοντας από Ελλάδα και Ευρώπη εξήραν τη συμβολή του Μιχάλη Στάγκου, ιδρυτή της MSCOMM, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία και ο οποίος μετέχει από την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό αυτό πρωτοποριακό πρόγραμμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις