Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Κίνα δημιουργεί το Neucyber ως αντίπαλον δέος του εγκεφαλικού εμφυτεύματος της Neuralink

Το τσιπ αποτελείται από εύκαμπτα μικροηλεκτρόδια, δύο συσκευές απόκτησης νευρωνικού σήματος και έναν γενεσιουργό αλγόριθμο νευρωνικής αποκωδικοποίησης.

Η Κίνα δημιουργεί το Neucyber, μια εκδοχή τσιπ εγκεφάλου, που θυμίζει το αντίστοιχο τσιπ της Neuralink. Χρησιμοποίησε το τσιπ για να δείξει ότι ένας πίθηκος μπορεί να χειριστεί ένα ρομποτικό χέρι μόνο με τις σκέψεις του.

Ο πίθηκος με το εμφύτευμα διεπαφής εγκεφάλου – υπολογιστή περιορίστηκε σωματικά και κατάφερε να κάνει το ρομποτικό χέρι να κρατήσει μια φράουλα. Το Neucyber αναπτύχθηκε από την Beijing Xinzhida Neurotechnology. Το τσιπ αποτελείται από εύκαμπτα μικροηλεκτρόδια, δύο συσκευές απόκτησης νευρωνικού σήματος και έναν γενεσιουργό αλγόριθμο νευρωνικής αποκωδικοποίησης. Το Neucyber, σε αντίθεση με το εμφύτευμα της Neuralink, δεν χρησιμοποιήθηκε σε άνθρωπο.

Οι Global Times ανέφεραν τον Φεβρουάριο ότι το Πανπειστήμιο Tsinghua εμφύτευσε ένα τσιπ BCI, το Neural Electronic Opportunity (NEO), σε έναν τετραπληγικό ασθενή. Το NEO επέτρεψε στον άνθρωπο να πίνει νερό χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο γάντι στο χέρι του, υποστηρίζει δημοσίευμα.

Η Κίνα άνοιξε και ένα εργαστήριο αφιερωμένο στην έρευνα για την αλληλεπίδραση ανθρώπου – μηχανής πέρυσι, με την κυβέρνηση να επιβεβαιώνει φέτος πως η ανάπτυξη τεχνολογίας διεπαφής εγκεφάλου αποτελεί προτεραιότητα.  Η Neuralink, από την άλλη πλευρά, δοκιμάζει ένα εμφύτευμα Blindsight σε πιθήκους, με στόχο να προσφέρει σε τυφλούς ανθρώπους έναν τρόπο να βλέπουν. Το εμφύτευμα σχεδιάζεται για να προσομοιώνει τον πραγματικό κόσμο σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με τον Elon Musk, ιδρυτή της Neuralink, η ανάλυση του Blindsight θα είναι χαμηλή στην αρχή, αλλά θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου και ‘ισως μελλοντικά ξεπεράσει ακόμα και την κανονική ανθρώπινη όραση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις