Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tο πρώτο επίσημο μουσικό βίντεο που δημιουργήθηκε από το Sora AI

Το πρώτο επίσημο μουσικό βίντεο που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το Sora, το μοντέλο AI κειμένου σε βίντεο της OpenAI είναι γεγονός και σκηνοθετήθηκε από τον Paul Trillo για το νέο single “The Hardest Part” από τον indie chillwave καλλιτέχνη Washed Out (Ernest Weatherly Greene Jr.).

Το βίντεο είναι μια μεγάλη σειρά γρήγορων ζουμ μέσα από διαφορετικές σκηνές που συνδέονται και δείχνουν σαν ένα συνεχές ζουμ. Ο Trillo δημιούργησε 700 μεμονωμένα κλιπ χρησιμοποιώντας το εργαλείο Sora της OpenAI. Στη συνέχεια, επέλεξε τα καλύτερα 55 κλιπ για το τελικό βίντεο και τα επεξεργάστηκε μαζί χρησιμοποιώντας το Adobe Premiere.

Η δημιουργία του μουσικού βίντεο “The Hardest Part” βασίστηκε εξ ολοκλήρου στις λειτουργίες κειμένου σε βίντεο της Sora, αποφεύγοντας τη συμβατική τεχνική της κίνησης στατικών εικόνων και όπως αναφέρει ο Trillo, είχε για πάνω από δέκα χρόνια την ιδέα αυτού του βίντεο στο μυαλό του αλλά μόλις τώρα ήταν τεχνικά και οικονομικά εφικτό.

Αυτό σηματοδοτεί ένα ιστορικό ορόσημο στις δημιουργικές εφαρμογές AI, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες των εργαλείων AI όπως το Sora για δημιουργική έκφραση και επαγγελματική χρήση, αλλάζοντας τα δεδομένα και πάλι σε μια σειρά δημιουργικών επαγγελμάτων. Ωστόσο, το Sora δεν είναι επί του παρόντος προσβάσιμο στο ευρύ κοινό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις