Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

OpenAI: Λανσάρει τον ανταγωνιστή του Google

Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά σύμφωνα με πηγές η ανακοίνωση θα μπορούσε να προγραμματιστεί για μια ημέρα πριν από την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου I/O της Google, όπου ο τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται να αποκαλύψει μια σειρά προϊόντων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η OpenAI σχεδιάζει να ανακοινώσει ένα νέο προϊόν αναζήτησης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη τη Δευτέρα, σύμφωνα με δύο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό της με την Google.

Το Bloomberg και το The Information ανέφεραν ότι η OpenAI, που υποστηρίζεται από την Microsoft, εργάζεται σε ένα προϊόν αναζήτησης για να ανταγωνιστεί την Google και την Perplexity, μια AI Startup που έχει λάβει υψηλές χρηματοδοτήσεις. Το νέο αυτό προϊόν αναζήτησης, που λειτουργεί με την υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης, αναμένεται να επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν πληροφορίες στον ιστό με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα.

Μέχρι στιγμής, η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά σύμφωνα με πηγές η ανακοίνωση θα μπορούσε να προγραμματιστεί για μια ημέρα πριν από την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου I/O της Google, όπου ο τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται να αποκαλύψει μια σειρά προϊόντων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Το προϊόν αναζήτησης της OpenAI είναι μια επέκταση του κορυφαίου προϊόντος ChatGPT και επιτρέπει στο ChatGPT να αντλεί άμεσες πληροφορίες από τον ιστό και να περιλαμβάνει παραπομπές, σύμφωνα με το Bloomberg. Το ChatGPT είναι το προϊόν της OpenAI που χρησιμοποιεί τα πρωτοποριακά μοντέλα AI της εταιρείας για τη δημιουργία ανθρώπινων απαντήσεων σε μηνύματα κειμένου.

Οι παρατηρητές της βιομηχανίας αποκαλούν εδώ και καιρό το ChatGPT μια εναλλακτική λύση για τη συλλογή πληροφοριών στο διαδίκτυο, αν και δυσκολεύεται να παρέχει ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από το Διαδίκτυο. Η OpenAI πραγματοποίησε μια ενοποίηση με το Bing της Microsoft για συνδρομητές επί πληρωμή, ενώ παράλληλα η Google ανακοίνωσε γενετικές λειτουργίες AI για τη δική της ομώνυμη μηχανή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις