Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Stargate Hydrogen: Χρηματοδότηση ύψους 42 εκατ. ευρώ για τεχνολογία πράσινου υδρογόνου

Καθώς η παγκόσμια ζήτηση για καθαρές, βιώσιμες ενεργειακές λύσεις συνεχίζει να κλιμακώνεται, η Stargate Hydrogen παραμένει προσηλωμένη στην απαλλαγή της βιομηχανίας από τις εκπομπές άνθρακα, επιτρέποντας τη μετάβαση από το γκρι στο πράσινο υδρογόνο.

 

Η Stargate Hydrogen, η εσθονική εταιρεία πράσινου υδρογόνου ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση ενός γύρου χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας 42 εκατομμύρια ευρώ.

Ο γύρος χρηματοδότησης καθοδηγείται από μια επένδυση μετοχικού κεφαλαίου από την UG Investments και χρηματοδότηση επιχορηγήσεων από το πλαίσιο IPCEI (έργο κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος) για τεχνολογίες υδρογόνου, αλλά περιλαμβάνει επίσης άλλους επενδυτές και επιχορηγήσεις.

Η τεχνολογία της Stargate Hydrogen είναι θεμελιωδώς διαφορετική από άλλες ηλεκτρολυτικές κυψέλες όσον αφορά τόσο τα υλικά όσο και την προσέγγιση ανάπτυξης που χρησιμοποιείται, επιτρέποντας τη μείωση του κόστους του πράσινου υδρογόνου σε € 1 ανά κιλό.

Η Stargate συμπληρώνει την αξιόπιστη και ισχυρή αλκαλική τεχνολογία με μια νέα μορφή καταλυτικού υλικού που είναι εγγενώς πιο ενεργό σε σύγκριση με τις εναλλακτικές λύσεις που διατίθενται στην αγορά σήμερα. Αντί για πολύτιμα μέταλλα, χρησιμοποιεί κεραμικό καταλυτικό υλικό που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του σταθμισμένου κόστους του υδρογόνου, χωρίς να παραιτείται από την αξιοπιστία της αλκαλικής τεχνολογίας.

Επιπλέον, η Stargate έχει αναπτύξει την ιδιόκτητη στοίβα και το σχεδιασμό του συστήματος, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση ανάπτυξης που θεωρεί την ηλεκτρολυτική κυψέλη ως σύστημα μπαταρίας. Το χαρτοφυλάκιο IP της Stargate καλύπτει όλα τα επίπεδα του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των υλικών, των ηλεκτροδίων, της στοίβας και ακόμη και των συστημάτων ελέγχου ολόκληρου του εργοστασίου.

Η Stargate Hydrogen ανακοινώνει επίσης το διορισμό του Taavi Madiberk, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Skeleton Technologies, κατασκευαστή υπερπυκνωτών με βάση το γραφένιο, ως μη εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας.

Καθώς η παγκόσμια ζήτηση για καθαρές, βιώσιμες ενεργειακές λύσεις συνεχίζει να κλιμακώνεται, η Stargate Hydrogen παραμένει προσηλωμένη στην απαλλαγή της βιομηχανίας από τις εκπομπές άνθρακα, επιτρέποντας τη μετάβαση από το γκρι στο πράσινο υδρογόνο. Η χρηματοδότηση ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ προορίζεται για την κλιμάκωση της πατενταρισμένης τεχνολογίας ηλεκτρολυτικών κυψελών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις