Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η NVIDIA συνεργάζεται με την ORCA και το PSNC για την επιτάχυνση της ανάπτυξης κβαντικών υπολογιστών υψηλών επιδόσεων

Οι GPU και το κβαντικό λογισμικό της NVIDIA θα ενισχύσουν τις δυνατότητες των δύο ερευνητικών κόμβων.

 

Η ORCA Computing και η Poznań Supercomputing and Networking Center (PSNC) ανακοίνωσαν συνεργασία με την NVIDIA για την επιτάχυνση της ανάπτυξης υβριδικών κβαντικών υπολογιστών υψηλών επιδόσεων.

Η ORCA θα παρέχει στην PSNC τους πρώτους κβαντικούς υπολογιστές σε συνδυασμό με συμπλέγματα που βασίζονται σε GPU της NVIDIA. Τα μέρη θα χρησιμοποιήσουν το περιβάλλον προγραμματιστών της PSNC και την πλατφόρμα κβαντικής υπολογιστικής ανοιχτού κώδικα NVIDIA CUDA-Q, όλα λειτουργώντας σε ένα εξειδικευμένο οικοσύστημα υλικού και λογισμικού. Επιπλέον, τα μέρη θα αξιοποιήσουν το περιβάλλον προγραμματιστών του PSNC και την πλατφόρμα κβαντικών υπολογιστών ανοιχτού κώδικα NVIDIA CUDA-Q, όλα λειτουργώντας μέσα σε ένα μοναδικό οικοσύστημα υλικού και λογισμικού. Μέσω της στρατηγικής κατανομής πόρων, κάθε οργανισμός θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση αυτής της πρωτοποριακής προσπάθειας.

Η ORCA είναι μια κορυφαία εταιρεία κβαντικών υπολογιστών και η PSNC ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο υπερυπολογιστών έρευνας και ανάπτυξης.

Αξιοποιώντας την ισχυρή υποδομή του PSNC και την υπολογιστική ικανότητα υψηλής απόδοσης, μαζί με την τεχνογνωσία της ORCA στην κβαντική υπολογιστική και το προηγμένο περιβάλλον GPU και κβαντικού λογισμικού της NVIDIA, η συνεργασία σχηματίζει μια ισχυρή συμμαχία. Οι προσπάθειές τους θα επικεντρωθούν μεταξύ άλλων στην οικοδόμηση της απαραίτητης υποδομής για την ανάπτυξη αλγορίθμων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις