Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Digital Realty: Οι νέες υπηρεσίες αναβαθμίζουν την Ελλάδα ως κόμβο συνδεσιμότητας cloud

Η νέα υπηρεσία ServiceFabric βοηθάει τις επιχειρήσεις να συνδυάζουν τις υπηρεσίες του cloud και να συνδέουν τα συστήματά τους, είτε αυτά βρίσκονται σε κέντρα δεδομένων της εταιρείας είτε σε άλλες πλατφόρμες

 Η Digital Realty, παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των ουδέτερων κέντρων δεδομένων, colocation και διασύνδεσης στο cloud, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του ServiceFabric™ στο Athens Data Center Campus στην Ελλάδα. H υπηρεσία αυτή ήρθε να καλύψει την ανάγκη των πελατών της να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και να υιοθετήσουν την διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία Hybrid IT.

Η ενσωμάτωση του ServiceFabric™, της πλατφόρμας διασύνδεσης και ενορχήστρωσης της Digital Realty, στο Athens Data Center Campus, ενισχύει τη δέσμευσή της εταιρείας να παρέχει σε επιχειρήσεις και service providers,  απρόσκοπτη πρόσβαση σε κορυφαίες πλατφόρμες cloud. Οι πελάτες που φιλοξενούνται στα κέντρα δεδομένων της Digital Realty στην Αθήνα, μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν μια πληθώρα πρόσθετων υπηρεσιών διασύνδεσης με χαμηλό latency και αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Το ServiceFabric™ βοηθάει τις επιχειρήσεις να συνδυάζουν τις υπηρεσίες του cloud και να συνδέουν τα συστήματά τους, είτε αυτά βρίσκονται σε κέντρα δεδομένων της Digital Realty είτε σε άλλες πλατφόρμες. Αυτό επιτυγχάνεται με την εύκολη ενσωμάτωση στα υπάρχοντα συστήματα διαχείρισης τεχνολογίας πληροφορικής και τη διεύρυνση της πρόσβασης σε ένα παγκόσμιο δίκτυο παρόχων και υπηρεσιών. Με το ServiceFabric™, οι εταιρείες έχουν πρόσβαση σε μια πιο απλή εμπειρία, συνδέοντας τους με δημόσια νέφη και επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν σε ένα ευρύτερο δίκτυο δεδομένων παγκοσμίως.

Η διαθεσιμότητα του ServiceFabric™ στην Αθήνα ακολουθεί την απόφαση της Google να εγκαταστήσει το πρώτο Google Cloud on-ramp στην Ελλάδα, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της χώρας ως αναδυόμενο κέντρο σύνδεσης στον τομέα του cloud στην περιοχή. Το Google Cloud Interconnect παρέχει στους πελάτες μας, μια συντομότερη διαδρομή προς τις υπηρεσίες του Google Cloud, διασφαλίζοντας  ότι η διακίνηση των δεδομένων παραμένει στο παγκόσμιο δίκτυο της Google χωρίς να διέρχεται από το δημόσιο διαδίκτυο. Αυτό μειώνει την πιθανότητα να συναντήσει σημεία συμφόρησης ή απροσδόκητες καθυστερήσεις. Η Digital Realty παρέχει το φυσικό σημείο συνάντησης όπου οι πελάτες και οι συνεργάτες του Google Cloud μπορούν να δημιουργήσουν απευθείας συνδέσεις και να βελτιστοποιήσουν τις υβριδικές λύσεις.

“Η Digital Realty συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην Ελλάδα με στόχο να καταστεί η χώρα πρωτογενές cloud connectivity hub, διευκολύνοντας τη διασύνδεση των τοπικών επιχειρήσεων και των παρόχων υπηρεσιών με τις κορυφαίες πλατφόρμες cloud. Με την έναρξη του ServiceFabric™ στο data center της Αθήνας, οι πελάτες μας – και ολόκληρη η ελληνική αγορά – μπορούν πλέον να επωφεληθούν από ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα προς τους πόρους του Google Cloud, διευκολύνοντας την υλοποίηση της hybrid cloud στρατηγικής τους.” δήλωσε ο Αλέξανδρος Μπεχράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Realty στην Ελλάδα.

Με την προσθήκη της Αθήνας, το PlatformDIGITAL®, η παγκόσμια πλατφόρμα δεδομένων της Digital Realty, φιλοξενεί πλέον 18 Google Cloud on ramps παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων: Αθήνα, Κέιπ Τάουν, Κοπεγχάγη, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γιοχάνεσμπουργκ, Μαδρίτη, Μασσαλία, Παρίσι, Στοκχόλμη, Βιέννη, Ζάγκρεμπ, Ζυρίχη, Ατλάντα, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Σαντιάγο ντε Χιλή και Σάο Πάολο (Αμερική). Οι πελάτες μπορούν να διασυνδεθούν απευθείας σε αυτές τις τοποθεσίες, καθώς και να αξιοποιήσουν την εικονική πρόσβαση σε οποιαδήποτε περιοχή του Google Cloud μέσω της ιδιόκτητης λύσης διασύνδεσης και ενορχήστρωσης ServiceFabric™ της Digital Realty από σχεδόν 100 τοποθεσίες παγκοσμίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις