Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το TikTok δοκιμάζει τα αποτελέσματα αναζήτησης με AI

Η λειτουργία, γνωστή ως «τα σημαντικότερα σημεία αναζήτησης», προσφέρει μια νέα προοπτική στις αναζητήσεις εντός εφαρμογής, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια σελίδα πλήρους οθόνης με λεπτομερείς απαντήσεις που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Το TikTok πειραματίζεται ενεργά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να βελτιώσει τις δυνατότητες αναζήτησης, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της αναζήτησης εντός της εφαρμογής. Αυτή η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την εισαγωγή αποτελεσμάτων αναζήτησης που δημιουργούνται από AI και μια αποκλειστική συντόμευση αναζήτησης, παράλληλα με μια ευρύτερη ενσωμάτωση λειτουργιών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μετατρέψουν το TikTok σε έναν ολοκληρωμένο προορισμό αγορών και έναν σημαντικό ανταγωνιστή στο τοπίο των μηχανών αναζήτησης.

Το υλικό δημιουργείται χρησιμοποιώντας το ChatGPT και έχει ως στόχο να παρέχει πιο ακριβείς και ποικίλες απαντήσεις στα ερωτήματα των χρηστών. Η λειτουργία, γνωστή ως «τα σημαντικότερα σημεία αναζήτησης», προσφέρει μια νέα προοπτική στις αναζητήσεις εντός εφαρμογής, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια σελίδα πλήρους οθόνης με λεπτομερείς απαντήσεις που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του TikTok να αναβαθμίσει τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης και να προσφέρει μια πιο εμπλουτισμένη εμπειρία εντός της εφαρμογής.

Η λειτουργία είναι πολυτροπική, αντλώντας απαντήσεις από βίντεο, κείμενο και ιστότοπους τρίτων, με συνδέσμους για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες. Αυτή η πρωτοβουλία θεωρείται ως μια κίνηση για τη βελτίωση της ανακάλυψης στην αναζήτηση TikTok, μετατρέποντας δυνητικά την πλατφόρμα σε έναν πλήρη προορισμό αγορών, με στόχο να προσελκύσει περισσότερους διαφημιστές.

Η λειτουργικότητα αναζήτησης του TikTok έχει επεκταθεί, αφού η πλατφόρμα είχε ενσωματώσει τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google στην εφαρμογή το περασμένο φθινόπωρο. Αυτή η δυνατότητα χρησιμεύει ως άμεσος σύνδεσμος πίσω στο Google και το TikTok έχει επίσης εξερευνήσει την προσθήκη συνδέσμων στη Wikipedia, στο IMDb και σε άλλους ιστότοπους στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης της εφαρμογής. Αυτή η ενσωμάτωση υποδηλώνει τη φιλοδοξία του TikTok να γίνει ένα πιο ολοκληρωμένο εργαλείο αναζήτησης, παρέχοντας στους χρήστες ένα ευρύ φάσμα πηγών πληροφοριών απευθείας μέσα στην εφαρμογή.

Η εξέλιξη των δυνατοτήτων αναζήτησης του TikTok αντικατοπτρίζει ένα μεταβαλλόμενο τοπίο στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο. Με την Google να διαθέτει πλέον βίντεο TikTok στα αποτελέσματα αναζήτησής της και την αυξανόμενη εξάρτηση από πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το TikTok και το YouTube για αναζητήσεις, ειδικά μεταξύ νεότερων χρηστών, η έννοια της μηχανής αναζήτησης εξελίσσεται συνεχώς. Η είσοδος του TikTok στα αποτελέσματα αναζήτησης που δημιουργούνται από AI και οι προσπάθειές του να βελτιώσει τη λειτουργικότητα αναζήτησης εντός της εφαρμογής υπογραμμίζουν τη φιλοδοξία της πλατφόρμας να επαναπροσδιορίσει την αναζήτηση στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις