Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Trawa συγκεντρώνει 10 εκατ. ευρώ για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας για ΜμΕ

Η trawa παρέχει στις ΜΜΕ, οι οποίες γενικά δεν διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα των προμηθειών ενέργειας, εργαλεία για τη διάρθρωση των ενεργειακών αγορών τους.

Ο προμηθευτής ανανεώσιμης ενέργειας trawa με έδρα το Βερολίνο εξασφάλισε έναν γύρο Seed ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Η τελευταία αύξηση κεφαλαίου έφερε το σύνολο χρηματοδότησης της Trawa σε περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η Balderton Capital ηγήθηκε του γύρου, με συμμετοχή από την AENU μαζί με τους προηγούμενους επενδυτές Speedinvest, Magnetic και TinyVC.

Οι σύγχρονες προμήθειες και υποδομές ενέργειας είναι περίπλοκες για τις ΜμΕ, οι οποίες συνήθως δεν είναι σε θέση να πλοηγηθούν στις πολύπλοκες και ευμετάβλητες αγορές ενέργειας. Αντ ‘αυτού, αγοράζουν συνήθως ηλεκτρική ενέργεια σε σταθερή τιμή, η οποία είναι, κατά μέσο όρο, 20% ακριβότερη από τις δομημένες προμήθειες.

Η trawa παρέχει στις ΜμΕ, οι οποίες γενικά δεν διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα των προμηθειών ενέργειας, εργαλεία για τη διάρθρωση των ενεργειακών αγορών τους.  Το AI της trawa μπορεί να δημιουργήσει έναν βέλτιστο συνδυασμό ισχύος από διαφορετικά προϊόντα για να ταιριάζει με τα ατομικά πρότυπα κατανάλωσης του αγοραστή. Με αυτόν τον τρόπο, η trawa μπορεί να προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια σε δόσεις σε κλιμακωτούς χρόνους, αποφέροντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Εκτός από τη βελτίωση της προμήθειας ενέργειας, το λογισμικό διαχείρισης της Trawa επιτρέπει στις εταιρείες να βελτιστοποιούν τον τρόπο και τον χρόνο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Παρέχει στις ΜμΕ μια επισκόπηση σε πραγματικό χρόνο των δεδομένων κατανάλωσης ενέργειας, παραγωγής και κόστους και τους επιτρέπει ακόμη και να μετατοπίζουν αυτόματα την κατανάλωση σε ώρες της ημέρας όταν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλότερες. Ο συνδυασμός λογισμικού αγορών και διαχείρισης που υποστηρίζεται από AI σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να εξοικονομήσουν ετήσια στο ενεργειακό τους κόστος έως και 30%.

Οι εταίροι της trawa περιλαμβάνουν μερικούς από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Γερμανίας και μικρότερους παρόχους ενέργειας, όπως αγρότες με ηλιακά και αιολικά πάρκα. Αυτό σημαίνει ότι όλη η ενέργεια που αγοράζεται μέσω της trawa είναι σαφώς ανιχνεύσιμη για σκοπούς υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις